Woningtype Boompieper

Comfortabel en sfeervol wonen in een buitengewoon huis van hout. Het kan in De Zangvogel in Vlaardingen. In fase 3B krijgen 12 woningen een houten casco, een houten gevel én een vegetatiedak. Waarom we kiezen voor houten elementen? Simpel! Onze ambitie is een groener en gezonder Nederland. Met het opwarmen van de aarde, het steeds schaarser worden van grondstoffen en de toenemende vraag naar duurzame en circulaire woningen, is het tijd om in actie te komen. Bouwen met hout is de toekomst, dus met deze unieke woning loop je voorop!

Kenmerken

  • Houten woning met een groen vegetatiedak 
  • Comfortabel dankzij vloerverwarming en -koeling 
  • Energieneutraal door zonnepanelen en een warmtepomp 
  • Eigen parkeergelegenheid met optioneel een laadpaal 
  • Extra elektra mogelijkheden in plafonds (bv. spotjes)

foto

Stap voor stap

We vinden dat de bouwsector een flinke slag moeten maken in het gebruik van duurzame materialen en bouwmethoden. We realiseren ons dat de traditionele manier van bouwen met beton een te hoge belasting vormt op het milieu en dat het tijd is om dit anders aan te pakken.

Hout is minder belastend voor de natuur: de woning is milieuvriendelijk, recyclebaar en zorgt voor meer CO2-opslag. Dit komt onder andere doordat hout een natuurlijk product is en er bij de bouw minder afval geproduceerd wordt dan bij een woning van beton. Daarom vervangen we in onze woningen stap voor stap het beton voor hout. Zo denken we ook aan onze toekomstige generaties. De woning heeft naast de houten gevel en houten constructie ook een groen vegetatiedak. Dit dak verhoogt de biodiversiteit, verbetert de luchtkwaliteit en heeft een geluiddempende werking.

Een woning met houten elementen, dat roept vast vragen op. We hebben allemaal onze eigen associaties met een woning van hout. Piepen, kraken, tochten, maar dat is verleden tijd. Houten materialen worden al veel gebruikt bij de moderne manier van bouwen en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Hout is niet alleen beter voor het milieu, het zorgt ook voor een aangename woonomgeving. Ideaal voor als je veel thuis bent.

Meer weten over type Boompieper? We hebben alvast antwoord gegeven op de meest gestelde vragen.

veelgestelde vragen

Kenmerken hout

  • Hout is fijn om in te wonen
  • Hout slaat CO2 op
  • Hout is beter voor het milieu
  • Hout is de toekomst

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren