Contact

Ontwikkelaar / verkoop

Dura Vermeer Bouw
Zuid West BV

Logo Dura Vermeer

Heb je andere vragen dan een vraag uit de veelgestelde vragenlijst? Dan kun je mailen naar Dura Vermeer.

verkoop@duravermeer.nl

Veelgestelde vragen?

De Zangvogel ligt in het hart van de nieuwbouwwijk De Nieuwe Vogelbuurt in de wijk Holy-Zuid Oost in Vlaardingen. Dit deelplan is grotendeels gelegen aan de kindervallei, het centrale groene kinderspeelpark van De Nieuwe Vogelbuurt.

De Zangvogel bestaat uit drie fasen met in totaal 174 koopwoningen. Fase 1 telt in totaal 67 eengezinswoningen waarvan de eerste 35 woningen als eerst in Voorverkoop gaan. Deze bestaan uit:

  • 27 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 144m2;
  • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 161m2.

De Zangvogel begint met een Voorverkoop. Dat doen we omdat we nog niet alle contractstukken gereed hebben. Wel is er al veel informatie over de woningen beschikbaar en daarom willen wij het voor jou mogelijk maken om tijdens de Voorverkoop een woning te reserveren.

Op dinsdag 29 oktober 2019 wordt er een Voorverkoop evenement georganiseerd waarbij je het verkoopteam vragen kunt stellen over het project de Zangvogel. Vanaf 9.00 uur is er in jouw persoonlijk account een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je een woning wilt reserveren. Zorg dat je van tevoren bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’. De inschrijving loopt tot dinsdag 5 november 2019 om 9.00 uur. Hierna volgt de toewijzing. De makelaar neemt vanaf woensdag 6 november 2019 telefonisch contact op als je in aanmerking komt voor een reservering op een woning.

Als de Voorverkoop periode voorbij is, volgt de Start verkoop. De beschikbare woningen, zonder reservering, gaan op 26 november 2019 in verkoop. Inschrijven gebeurt digitaal via jouw persoonlijk account en is mogelijk tot dinsdag 3 december 2019 om 9.00 uur. Hierna volgt de toewijzing.

De vrij-op-naamprijzen (VON-prijzen) van dit project zijn nog niet vastgesteld. Definitieve VON-prijzen worden bekend gemaakt tijdens de Voorverkoop. Een indicatie (bandbreedte) van de VON-prijzen kun je vinden op de website www.denieuwevogelbuurt.nl.

De woningen zijn ruim en compleet met een oppervlakte van 126 m² tot en met 161 m². De woningen hebben 3 slaapkamers op de 1e verdieping en elke woning heeft de mogelijkheid tot het creëren van een extra slaapkamer op de 2e verdieping. De indicatieve plattegronden kun je vinden op de website www.denieuwevogelbuurt.nl.

De woningen in de Zangvogel zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet. Je ontvangt een keukenaanbieding welke je naar eigen smaak kan samenstellen. De badkamer en toiletruimte worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk. Als koper kan je bij de showroom Thuis bij Dura Vermeer terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Alvast een voorproefje? Kijk op de website van showroom Thuis bij Dura Vermeer www.thuis-deshowroom.nl.

Alle woningen in de Zangvogel kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in de Zangvogel is het verstandig een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

  • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
  • Woningvoorkeuren doorgeven;
  • Reserveren van een woning tijdens de Voorverkoop;
  • Inschrijven op een woning wanneer de Zangvogel in verkoop gaat.

In jouw persoonlijk account kun je aangeven welke woning(en) je voorkeur heeft. Inloggen kan via de website www.denieuwevogelbuurt.nl.

Voor informatie over het verkooptraject verwijzen wij je naar de downloadpagina op de website www.denieuwevogelbuurt.nl. In het Aankooptraject laten wij zien welke stappen je gaat nemen bij het kopen van een woning in de Zangvogel. Het is belangrijk dat je je zo goed mogelijk voorbereidt op de Voorverkoop en Start verkoop.

Om in aanmerking te komen voor een woning in de Zangvogel is een gesprek bij Fundament Advies verplicht. Deze onafhankelijke hypotheekadviseur uit Vlaardingen zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Bijkomend voordeel is dat Fundament Advies samenwerkingspartner is van De Nieuwe Vogelbuurt. Als geen ander zijn zij uitstekend op de hoogte van de plannen, de prijzen en de (kortings-) mogelijkheden bij deze duurzame woningen. Je bent vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen en af te sluiten.

Wanneer een woning binnen de Zangvogel voor jou haalbaar en betaalbaar is, ontvang je het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’ welke nodig is voor je uiteindelijke inschrijving en/of reservering. Het is verstandig om dit te doen vóór de Voorverkoop of tijdens de inschrijfperiode tot 5 november 2019. De gesprekken worden gehouden op het kantoor van Fundament Advies in Vlaardingen, Korte Hoogstraat 8A.

Vanaf dinsdag 29 oktober 2019 om 9.00 uur is er in jouw persoonlijk account een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je een woning wilt reserveren. Zorg dat je van tevoren bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’. De inschrijving loopt tot dinsdag 5 november 2019 om 9.00 uur.

Het is niet mogelijk vóór de Voorverkoop te reserveren. Heb je de gedachte om te reserveren, dan is het belangrijk zo spoedig mogelijk langs Fundament Advies te gaan voor een gesprek en vanaf de Voorverkoop het formulier in te vullen in jouw persoonlijk account.

Na de inschrijfperiode van de Voorverkoop zal de toewijzing plaatsvinden. De makelaar neemt vanaf woensdag 6 november 2019 telefonisch contact op als je in aanmerking komt voor een reservering op een woning.

Toewijzingsprocedure: Een bouwnummer waarvoor slechts één belangstellende een eerste voorkeur heeft aangegeven, wordt direct toegewezen. Voor een bouwnummer waarvoor meerdere belangstellenden met een eerste voorkeur zijn, wijst de ontwikkelaar de woning toe. Belangstellenden die een bouwnummer als tweede voorkeur hebben opgegeven komen pas in aanmerking voor dit bouwnummer indien zich geen belangstellenden hebben ingeschreven met dit bouwnummer als eerste voorkeur. Verder geldt de eerder beschreven procedure bij de eerste voorkeur.

Als de Voorverkoop periode voorbij is, volgt de Start verkoop. De beschikbare woningen, zonder reservering, gaan op 26 november 2019 in verkoop. Inschrijven gebeurt digitaal via jouw persoonlijk account en is mogelijk tot dinsdag 3 december 2019 om 9.00 uur. Hierna volgt de toewijzing. Kandidaten met reservering kopen de gereserveerde woning. De reserveringsovereenkomst wordt overgezet tot een KAO. Voor de overige kandidaten worden de beschikbare woningen, zonder reservering, toegewezen. Hierbij dien je in het bezit te zijn van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’ van Fundament Advies. De makelaar neemt contact op voor een verkoopgesprek.

Omdat de benodigde contractstukken om tot een koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te komen tijdens de Voorverkoop nog ontbreken, teken je een reserveringsovereenkomst. Deze overeenkomst heeft dezelfde kracht als een KAO: je bent eigenaar van de woning van je keuze geworden. Een reserverings-overeenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij zetten de woning in optie, jij bent niet verplicht tot afname. Daarom vragen wij in dit geval om een borg. Die borg bedraagt € 2.500,-.

Wij halen de woning per direct van de markt en er kunnen zich geen andere kandidaten meer voor deze woning melden. Stel dat wij een reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lagere borg zouden aanbieden en iemand ziet gemakkelijk van de reservering af, dan zijn wij genoodzaakt opnieuw met de werving te beginnen. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt. Indien je van de woning afziet, dan ontvang je de borg niet terug.

Tijdens de Start verkoop zijn de verkooptekeningen beschikbaar. Wij streven ernaar om de verkooptekeningen tijdens de Voorverkoop in concept gereed te hebben.

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in het derde kwartaal van 2020 te kunnen starten met de bouw van de Zangvogel fase 1. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in het tweede kwartaal van 2021 de woningen van de Zangvogel fase 1 op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, openslaande deuren, buitenkranen, dakvensters, dakkapellen, samenvoegen of vergroten van slaapkamers e.d. Meer informatie over de te kiezen opties vind je in de contractstukken als het project in verkoop is.

Nee, er is geen gasaansluiting in de Zangvogel aanwezig. Je kookt elektrisch en je hebt geen CV-ketel.

In de Zangvogel staat duurzaamheid centraal! De woningen hebben geen gasaansluiting. De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van de woning en het warme water. Verder zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie. De woningen hebben een A-label met een EPC van 0,0.

Een deel van die energiebesparende voorzieningen in de woning (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is ervoor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste keuze is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie) is dit dus een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De hypotheekspecialisten van Fundament Advies nemen het graag met je door.

De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te huren. De kosten voor de huur van de installatie worden vermeld in de prijslijst in de contractstukken na de Start verkoop. De huur van dit systeem vervangt kosten voor de woning gebonden energie, zoals vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater.

VON-prijzen zijn inclusief: Bouwkosten en grondkosten. Een keukencheque en luxe sanitair en tegelwerk van showroom Thuis bij Dura Vermeer. Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar. Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering. Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het BTW-tarief worden doorberekend. Kosten Waarborgcertificaat SWK.

VON-prijzen zijn exclusief: het warmtepompsysteem en zonnepanelen (kan gekocht worden). Kosten voor eventueel meerwerk. Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen. Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek. Renteverlies tijdens de bouw. Rentebijschrijving over de grondkosten.

De maatvoering van de voor-/ en achtertuin zijn per woningtype verschillend. De exacte maten zijn opgenomen op de verkooptekeningen. Deze tekeningen zijn beschikbaar op de Start verkoop. De kaveloppervlaktes op de prijslijst zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten. Hierbij een indicatie van de tuindieptes:

  • Bouwnummer 1 t/m 8 hebben een voortuin van ca. 1,2m diep en een achtertuin van ca. 13m diep
  • Bouwnummer 9 t/m 19 hebben een voortuin van ca. 1,2m diep en een achtertuin van ca. 11m diep
  • Bouwnummer 20 t/m 27 hebben een voortuin van ca. 1,2m diep en een achtertuin van ca. 12m diep
  • Bouwnummer 28 t/m 35 hebben een voortuin van ca. 3m diep en een achtertuin van ca. 8,5m diep

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

De kindervallei is momenteel in gebruik. Je kunt dus rustig eens langs deze plek om zelf te beleven hoe je het vindt.

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren