Woningtype Boompieper

Onze ambitie is een groener en gezonder Nederland. Beton is een vervuilende grondstof in de bouw en daarom vervangen we stap voor stap het beton voor hout. In fase 2 van De Zangvogel begonnen we met de eerste acht woningen met een houten casco. In fase 3B introduceren we ons nieuwste woningtype: Boompieper.

De Boompieper woningen hebben een houten casco, een houten geven en een vegetatiedak. Hout is minder belastend voor de natuur: de woning is milieuvriendelijk, recyclebaar en zorgt voor meer CO2-opslag. Dit komt onder andere doordat hout een natuurlijk product is en er bij de bouw minder afval geproduceerd wordt dan bij een woning van beton.

Meer weten? Lees ook onze pagina Boompieper.

Meer informatie
Foto

Duurzame woningen

Wonen in De Zangvogel betekent wonen in een groene en kindvriendelijke buurt in een complete en comfortabele woning, volledig op de toekomst voorbereid. In een duurzame woning, want De Zangvogel fase 3B wordt een plan van de toekomst. Groen, veilig en energieneutraal. De maandelijkse elektriciteitsrekening blijft, al is die straks veel lager dan voorheen. Energieneutraal betekent: geen energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater omdat die energie wordt opgewekt door de PV panelen. Wel zo fijn als je weet dat de energieprijzen de afgelopen tien jaar verdubbeld zijn. Een bodemwarmtepomp zorgt voor verwarming, warm water en koeling. Hoe doen we dit? Door te kiezen voor slimme, duurzame ontwerpen en door gebruik te maken van bewezen technologie die zichzelf terugverdient.

Kenmerken

  • Gasloos en energieneutraal
  • Gelijkmatig klimaat met vloerverwarming en -koeling
  • Lage energierekening
  • Huis van de toekomst

Energieneutrale woning

De woningen in De Zangvogel zijn gasloos en energieneutraal. In plaats van gebruik te maken van gas, gebruiken wij een warmtepomp die de warmte en koude uit de bodem onder de woning onttrekt. De warmtepomp op de begane grond zorgt voor een gelijkmatig klimaat in huis door vloerverwarming en -koeling. Ook het tapwater wordt middels de pomp verwarmd. Dit uitgekiende klimaatsysteem* zorgt voor een gelijkmatige warmte, afhankelijk van de gewenste temperatuur in huis.

*In de basis is ervoor gekozen dat je een deel van de energiebesparende voorzieningen in de woning huurt. Je kunt dit uiteraard ook kopen. Wat in jouw geval het verstandigst is om te doen, nemen de hypotheekspecialisten van Fundament Advies graag met je door.

Play button Thumbnail foto

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren