Duurzame woningen

Wonen in een groene en kindvriendelijke buurt in een ruime, complete en comfortabele woning die helemaal op de toekomst is voorbereid. Bij De Zangvogel zijn de woningen energieneutraal. Alle energie die jij nodig hebt om te leven en te genieten, wordt door de woning zelf opgewekt. Als nieuwe bewoner in De Zangvogel ben je dus helemaal klaar voor de toekomst.

Kenmerken

  • Gasloos en energieneutraal wonen met een EPC 0,0
  • Een gelijkmatig klimaat met vloerverwarming en – koeling
  • Extra ruimte in huis omdat radiatoren niet langer nodig zijn
  • Lage energierekening

Energieneutrale woning

Wonen in De Zangvogel, betekent wonen in een goed geïsoleerd huis. Dit houdt in dat de woningen warm zijn in de winter en heerlijk koel in de zomer. De warmtepomp op de begane grond zorgt ervoor dat deze warmte en koude worden gebruikt waar die op dat moment nodig zijn. Alle woningen in De Zangvogel hebben allemaal vloerverwarming en -koeling. Dankzij een uitgekiend klimaatsysteem is de temperatuur in huis altijd constant. Bekijk voor meer informatie de Klimaatgarant brochure.

In de basis is ervoor gekozen dat je een deel van de energiebesparende voorzieningen in de woning huurt. Je kunt dit ook kopen. Wat in jouw geval het slimste is nemen de hypotheekspecialisten van Fundament Advies graag met je door.

Houten casco

Nieuw in fase 2 van De Zangvogel zijn de 8 woningen (bnrs 76 t/m 83) met houtskeletbouw (HSB). Dit zijn heerlijke woningen om in te wonen, te leven en te genieten. En tegelijkertijd zet je met deze duurzame woning met houten casco, een stap in de richting van een duurzame maatschappij.

We weten dat onze grondstoffen steeds schaarser worden en daarom is het tijd om het anders aan te pakken. In Nederland zijn we gewend om met steenachtige materialen te bouwen, wat een hoge belasting vormt op het milieu. We vervangen bij deze nieuwe woningen het beton voor hout; door deze verandering kunnen we al grote impact maken. In de aflevering van Tegenlicht wordt uitgelegd waarom een woning met een houten Skelet de toekomst is.

Voordelen

Een houten casco heeft veel voordelen, waaronder de CO2 opslag. Door woningen in hout te bouwen creëren we een lange termijn CO2 opslag. Houten woningen zijn gezonder en duurzamer. Door hout toe te passen in de gevels en vloeren, wordt het leefklimaat beter beheerst. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af terwijl steenachtige materialen dit niet doen. De luchtvochtigheid van een houten woning is vele malen beter.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de 8 woningen met een houten casco. In fase 3 krijgt dit concept een vervolg met 12 woningen met een houten casco, een houten gevel en een groen dak.


  • Betere CO2 opslag
  • Beter beheerst leefklimaat
  • Betere luchtvochtigheid
  • Kwalitatief hoogwaardig

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren