Woningtype Boompieper

Onze ambitie is een groener en gezonder Nederland. Beton is een vervuilende grondstof in de bouw en daarom vervangen we stap voor stap het beton voor hout. In fase 2 van De Zangvogel begonnen we met de eerste acht woningen met een houten casco. In fase 3B introduceren we ons nieuwste woningtype: Boompieper.

De Boompieper woningen hebben een houten casco, een houten geven en een vegetatiedak. Hout is minder belastend voor de natuur: de woning is milieuvriendelijk, recyclebaar en zorgt voor meer CO2-opslag. Dit komt onder andere doordat hout een natuurlijk product is en er bij de bouw minder afval geproduceerd wordt dan bij een woning van beton.

Meer weten? Lees ook onze pagina Boompieper.

Meer informatie
Foto

Duurzame woningen

De woningen in De Zangvogel zijn comfortabel, op de toekomst voorbereid en voldoen aan alle landelijke BENG-eisen. BENG staat voor Bijna-EnergieNeutraal-Gebouw en geeft de energieprestatie van een woning aan middels drie indicatoren. De woningen in De Zangvogel fase 3B hebben een BENG 3 score van 100%. Dat wil zeggen dat de zonnepanelen voldoende energie opwekken voor alle gebouw gebonden energie zoals verwarming, verkoeling, warm tapwater en ventilatie.

Dankzij slimme en bewezen technologie, zoals de bodemwarmtepomp en het ventilatiesysteem, hebben we woningen een lage energiebehoefte. Voor de woningen in De Zangvogel fase 3B gelden door de BENG 3 score van 100% aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden. Maak een afspraak met de specialisten van Fundament Advies en ontdek jouw voordelen.

BENG INDICATOREN

  • BENG 1 - De maximale energiebehoefte van de woning: dit is de hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen en koelen.
  • BENG 2 - Het primair fossiel energiegebruik: dit is de hoeveelheid energie die niet wordt geleverd door hernieuwbare bronnen en die nodig is om in de energiebehoefte van de woning te voorzien.
  • BENG 3 - Aandeel hernieuwbare energie: dit is de hoeveelheid energie die de woning kan opwekken door hernieuwbare bronnen, zoals met zonnepanelen.

Energieneutrale woning

De woningen in De Zangvogel zijn gasloos en energieneutraal. In plaats van gebruik te maken van gas, gebruiken wij een warmtepomp die de warmte en koude uit de bodem onder de woning onttrekt. De warmtepomp op de begane grond zorgt voor een gelijkmatig klimaat in huis door vloerverwarming en -koeling. Ook het tapwater wordt middels de pomp verwarmd. Dit uitgekiende klimaatsysteem* zorgt voor een gelijkmatige warmte, afhankelijk van de gewenste temperatuur in huis.

*In de basis is ervoor gekozen dat je een deel van de energiebesparende voorzieningen in de woning huurt. Je kunt dit uiteraard ook kopen. Wat in jouw geval het verstandigst is om te doen, nemen de hypotheekspecialisten van Fundament Advies graag met je door.

Play button Thumbnail foto

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren