Duurzame woningen

Wonen in een groene en kindvriendelijke buurt in ruime, complete en comfortabele woningen, volledig op de toekomst voorbereid. Dankzij slimme installaties en oplossingen zijn de woningen in De Zangvogel gasloos en energieneutraal. Alle energie die nodig is om te leven en te genieten, wordt door de woning zelf opgewekt. Als nieuwe bewoner in De Zangvogel ben je dus helemaal klaar voor de toekomst.

Kenmerken

  • Gasloos en energieneutraal wonen met een EPC 0,0
  • Gelijkmatig klimaat met vloerverwarming en – koeling
  • Extra ruimte doordat radiatoren niet langer nodig zijn
  • Lage energierekening

Energieneutrale woning

De woningen hebben een uitgekiend klimaatsysteem met een warmtepomp. Dit betekent dat de woningen warm zijn in de winter en heerlijk koel in de zomer. De warmtepomp op de begane grond zorgt voor een gelijkmatig klimaat in huis door vloerverwarming en -koeling.

In de basis is ervoor gekozen dat je een deel van de energiebesparende voorzieningen in de woning huurt. Je kunt dit ook kopen. Wat in jouw geval het slimste is nemen de hypotheekspecialisten van Fundament Advies graag met je door.

Houten casco

In De Zangvogel in Vlaardingen zetten we de eerste stappen naar een circulair woningbouwconcept. Bij Dura Vermeer vinden we dat de bouwsector een flinke slag moete maken in het gebruik van duurzame materialen en bouwmethoden. We realiseren ons dat de traditionele manier van bouwen een te hoge belasting vormt op het milieu en dat het tijd is om dit anders aan te pakken.

Stap voor stap

In fase 2 komen 8 woningen met een houten casco. We vervangen bij deze 8 nieuwe woningen het beton voor hout; door deze verandering kunnen we al grote impact maken. Door het beton in de constructie te vervangen, verlagen we onze CO2-uitstoot. Ondertussen vervolgen we onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor overige materialen. In fase 3B van De Zangvogel krijgt dit concept een vervolg met 12 woningen met een houten casco, een houten gevel en een groen dak. Wij verwachten hier binnenkort meer over te kunnen communiceren.

Kenmerken

  • Betere CO2 opslag
  • Beter beheerst leefklimaat
  • Betere luchtvochtigheid
  • Kwalitatief hoogwaardig

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren