image


Veelgestelde vragen

De Goudvogel is grotendeels gelegen aan De Kindervallei, het centrale groene kinderspeelpark van De Nieuwe Vogelbuurt. De Goudvogel is het laatste deelplan in deze gewilde wijk. In de zomer van 2023 zijn de bestaande appartementencomplexen aan de Talingstraat, Sperwerlaan en Wielewaalstraat gesloopt. Op de plek van deze complexen komen nieuwe eengezinswoningen.

De Nieuwe Vogelbuurt bestaat uit meerdere deelplannen met elk een eigentijdse en unieke uitstraling. Fase 1 t/m 6 van De Broedvogel, fase 1 t/m 3 van De Zangvogel en fase 1 van De Goudvogel zijn inmiddels volledig gerealiseerd en bewoond.

Goudvogel fase 1

De eerste fase van De Goudvogel bestaat uit 18 koopwoningen aan de Sperwerlaan. Deze woningen zijn reeds opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024.

Goudvogel fase 2

De tweede fase van De Goudvogel bestaat uit 10 koopwoningen aan de Wielewaalstraat. Deze woningen zijn vanaf 29 feburari 2024 in verkoop. Wij verwachten in het vierde kwartaal van 2024 te kunnen starten met de bouw en in het derde kwartaal van 2025 de woningen op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Goudvogel fase 3

Tussen de Talingstraat en de Kindervallei, de toekomstige Patrijsstraat, komen 28 huurwoningen. Meer informatie volgt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024. Wij verwachten in het vierde kwartaal van 2024 te kunnen starten met de bouw en in het derde kwartaal van 2025 de woningen op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Schrijf je in op de website om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen.

VON-prijzen zijn inclusief:

 • Bouw- en grondkosten;
 • Een luxe keuken met Siemens apparatuur en een complete badkamer met sanitair en vloer- en wandtegels van showroom THUIS van Dura Vermeer;
 • Het warmtepompsysteem en zonnepanelen;
 • Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar;
 • Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering;
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het btw-tarief worden doorberekend;
 • Kosten Waarborgcertificaat SWK.

VON-prijzen zijn exclusief:

 • Kosten voor eventueel meerwerk;
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen;
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek;
 • Renteverlies tijdens de bouw;
 • Rentebijschrijving over de grondkosten.

De woningen in De Goudvogel fase 2 zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief luxe keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet.

 • De keuken is voorzien van de volgende apparatuur van Siemens: multifunctionele oven of combimagnetron, koelkast met vriesvak of koelvriescombinatie, afzuigkap, inductiekookplaat en een vaatwasser.
 • De badkamer en de toiletruimte worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en vloer- en wandtegels. 

Als koper kun je bij de showroom THUIS van Dura Vermeer terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, badkamer en toilet casco of bij een andere leverancier af te nemen. De keuken wordt na oplevering geplaatst.

Alle bewoners en bezoekers van De Goudvogel kunnen straks gebruikmaken van de parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

Goudvogel fase 1

Toekomstige bewoners van De Goudvogel fase 1, aan de Sperwerlaan, beschikken over een parkeerplaats op een eigen terrein grenzend aan de achtertuin met optioneel een laadpaal.

Goudvogel fase 2

Toekomstige bewoners van De Goudvogel fase 2, aan de Wielewaalstraat, parkeren in het openbaar gebied. Er worden in de Wielewaalstraat (voor de deur) een aantal parkeerplaatsen gerealiseerd.

Goudvogel fase 3

Toekomstige bewoners van De Goudvogel fase 3, aan de toekomstige Patrijsstraat, beschikken over een parkeerplaats op een eigen terrein grenzend aan de achtertuin (23 van de 28 huurwoningen) of parkeren in het openbaar gebied (5 van de 28 huurwoningen). Parkeren kan niet voor de deur, de toekomstige Patrijsstraat wordt een autoluwe straat. Parkeren kan aan de achterzijde aan de Talingstraat.

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in De Goudvogel is het verstandig een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

 • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
 • Woningvoorkeuren doorgeven;
 • Inschrijven op een woning.

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Goudvogel is een gesprek bij Fundament Advies verplicht. Deze onafhankelijke hypotheekadviseur uit Vlaardingen zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Een bijkomend voordeel is dat Fundament Advies samenwerkingspartner is van De Nieuwe Vogelbuurt. Als geen ander zijn zij uitstekend op de hoogte van de plannen, de prijzen en de (kortings-)mogelijkheden bij deze duurzame woningen. Je bent vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen en af te sluiten. Uiteraard wordt er zeer strikt omgegaan met informatie die met Fundament Advies wordt gedeeld en wordt deze informatie niet met anderen gedeeld.

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Goudvogel fase 2 is het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' benodigd. Hiervoor kun je vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies. Dit kan telefonisch via 010 460 8900. Blijkt de woning voor jou haalbaar en betaalbaar, dan ontvang je het certificaat. Een (oud) certificaat van het project De Goudvogel fase 1 of De Zangvogel is niet meer geldig. De gesprekken worden gehouden op het kantoor van Fundament Advies, Korte Hoogstraat 8a in Vlaardingen of Gerrit Verboonstraat 17 in Schiedam.

De tweede fase van De Goudvogel bestaat uit 10 koopwoningen aan de Wielewaalstraat. De verkoop is sinds 29 februari 2024 gestart. Alle relevante stukken kunnen gedownload worden op de website. Indien je een woning koopt in De Goudvogel, ontvang je voorafgaand aan het gesprek met de makelaar alle contractstukken, waaronder de definitieve verkooptekeningen.

Goudvogel fase 2

Wij verwachten in het vierde kwartaal van 2024 te kunnen starten met de bouw. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Goudvogel fase 3

Wij verwachten in het vierde kwartaal van 2024 te kunnen starten met de bouw. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

Goudvogel fase 1

De woningen zijn reeds opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024.

Goudvogel fase 2

Wij verwachten in het derde kwartaal van 2025 de woningen op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Goudvogel fase 3

Wij verwachten in het derde kwartaal van 2025 de woningen op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Binnen de door ons gestelde grenzen is het mogelijk om de woning aan te passen naar jouw persoonlijke wensen. Vanwege het procesmatige karakter is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, openslaande deuren, schuifpuien, buitenkranen, dakvensters, dakkapellen of vergroten van slaapkamers e.d.

Al vroeg in het proces maak je samen met ons de bouwkundige keuzes. Dat heeft te maken met het procesmatige karakter van de bouw en het bouwsysteem. Na het ondertekenen van de koop/aannemingsovereenkomst (KAO) zal de kopersadviseur jou uitnodigen voor een gesprek om jouw wensen door te nemen. Tijdens het gesprek met de kopersadviseur wordt ook de persoonlijke sluitingsdatum voor wijzigingen doorgegeven. Vanwege het procesmatige karakter van de bouw zullen sommige keuzes, zoals bijvoorbeeld de keukenopstelling, al vroeg moeten worden gemaakt.

In De Goudvogel staat duurzaamheid centraal! Alle woningen zijn gasloos en energieneutraal. De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van de woning en het warme water. Verder zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, boiler, vloerverwarming en -koeling, triple-glas, een douche-WTW en balansventilatie. Hierdoor heb je geen energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater omdat die energie wordt opgewekt door de zonnepanelen. Hierdoor ontvang je een lage energierekening!

Nee, er is geen gasaansluiting in De Goudvogel aanwezig. Je kookt elektrisch en je hebt geen CV-ketel. Hierdoor heb je ook geen gasrekening. En dat laatste is erg gunstig in deze tijden van hoge prijzen voor gas!

Een deel van die energiebesparende voorzieningen in de woning (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) maken deel uit van de woning. Je betaalt dus geen huurkosten.

De maatvoering van de voor- en achtertuin zijn per woningtype verschillend. De circa maten zijn opgenomen op de verkooptekeningen. De kaveloppervlaktes op de prijslijst zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten.

Goudvogel fase 1

De koopwoningen van De Goudvogel fase 1 hebben een achtertuin met een diepte van ca. 15,2 meter op het noorden. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de parkeerplaats en berging. Deze maten zijn indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Goudvogel fase 2

De koopwoningen van De Goudvogel fase 2 hebben een achtertuin met een diepte van ca. 14,9 meter op het zuidwesten. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging. Deze maten zijn indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Goudvogel fase 3

De huurwoningen van De Goudvogel fase 3 hebben een achtertuin met een diepte van ca. 14,8 meter op het noordoosten. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de parkeerplaats en/of berging. Deze maten zijn indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De gemeente Vlaardingen is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het openbaar gebied. Op dit moment is het ontwerp nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Het gebouw van IKC Samen Wijs wordt naar verwachting tot eind 2026 gebruikt voor basisonderwijs. Wat er daarna met het gebouw en de locatie gaat gebeuren is nu nog niet bekend.

De Kindervallei is momenteel in gebruik. Er bevinden zich enkele speeltoestellen en een wandelpad lang divers groen. Ga gerust eens langs deze plek om zelf te beleven hoe je het vindt.

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK-Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Foto