image


Veelgestelde vragen

De Goudvogel is grotendeels gelegen aan De Kindervallei, het centrale groene kinderspeelpark van De Nieuwe Vogelbuurt. De Goudvogel is het laatste deelplan in deze gewilde wijk. In het najaar van 2022 is gestart met de sloop van de bestaande appartementencomplexen aan de Talingstraat, Sperwerlaan en Wielewaalstraat. Op de plek van deze complexen komen nieuwe eengezinswoningen. 

De Nieuwe Vogelbuurt bestaat uit meerdere deelplannen met elk een eigentijdse en unieke uitstraling. Fase 1 t/m 6 van De Broedvogel en fase 1 t/m 3 van De Zangvogel zijn inmiddels volledig gerealiseerd en bewoond. 

De eerste fase van De Goudvogel bestaat uit 18 woningen aan de Sperwerlaan. Alle woningen uit deze fase zijn verkocht. De bouw van de woningen start naar verwachting in de zomer van 2023.

De Goudvogel is hiermee nog niet klaar. Tussen de Talingstraat en de Kindervallei en aan de Wielwaalstraat zullen nog woningen worden gerealiseerd. Dit gedeelte is nog in ontwikkeling. Het is nog niet bekend wat voor woningen en hoeveel woningen hier gaan komen. Schrijf je in op de website om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen. 

VON-prijzen zijn inclusief::

 • Bouw- en grondkosten;
 • Een luxe keuken met Siemens apparatuur en een complete badkamer met sanitair en vloer- en wandafwerking van showroom THUIS van Dura Vermeer;
 • Waardecheque t.w.v. €1.500,- vrij te besteden aan vloer- en wandafwerking en raamdecoratie bij showroom THUIS van Dura Vermeer (deze waardecheque is niet in te wisselen voor geld en het minimale bestedingsbedrag dient hoger te zijn dan de waarde van de cheque);
 • Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar;
 • Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering;
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het btw-tarief worden doorberekend;
 • Kosten Waarborgcertificaat SWK.

VON-prijzen zijn exclusief:

 • Het warmtepompsysteem en zonnepanelen (optie tot koop is mogelijk);
 • Kosten voor eventueel meerwerk;
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen;
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek;
 • Renteverlies tijdens de bouw;
 • Rentebijschrijving over de grondkosten.

De woningen in De Goudvogel zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief luxe keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet.

 • De keuken is voorzien van de volgende apparatuur van Siemens: multifunctionele oven of combimagnetron, koelkast met vriesvak of koelvriescombinatie, afzuigkap, inductiekookplaat en een vaatwasser.
 • De badkamer en de toiletruimte worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en vloer- en wandafwerking. De badkamers zijn helemaal compleet met een wastafelmeubel, douchewand en nis. 

Als koper kun je bij de showroom THUIS van Dura Vermeer terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, badkamer en toilet casco of bij een andere leverancier af te nemen. De wand- en vloerafwerking in de badkamer kun je kosteloos wijzigen. De keuken wordt na oplevering geplaatst.

Alle bewoners van de woningen in De Goudvogel kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen in het openbaar gebied. Alle 18 woningen uit fase 1 beschikken over een parkeerplaats op een eigen terrein grenzend aan de achtertuin met optioneel een laadpaal. 

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in De Goudvogel is het verstandig een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

 • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
 • Inschrijven op een woning;
 • Aanvragen van het certificaat Haalbaarheid.

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Goudvogel is een gesprek bij Fundament Advies verplicht. Deze onafhankelijke hypotheekadviseur uit Vlaardingen zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Een bijkomend voordeel is dat Fundament Advies samenwerkingspartner is van De Nieuwe Vogelbuurt. Als geen ander zijn zij uitstekend op de hoogte van de plannen, de prijzen en de (kortings-)mogelijkheden bij deze duurzame woningen. Je bent vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen en af te sluiten. Uiteraard wordt er zeer strikt omgegaan met informatie die met Fundament Advies wordt gedeeld en wordt deze informatie niet met anderen gedeeld.

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Goudvogel is het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' benodigd. Hiervoor kun je vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies. Dit kan digitaal via de accountomgeving of telefonisch via 010 460 8900. Blijkt de woning voor jou haalbaar en betaalbaar, dan ontvang je het certificaat. Een (oud) certificaat van het project De Zangvogel is niet meer geldig. Het is verstandig om vóór het einde van de inschrijfperiode bij Fundament Advies langs te gaan om het certificaat te behalen. De gesprekken worden gehouden op het kantoor van Fundament Advies, Korte Hoogstraat 8a in Vlaardingen, of via videobellen.

Op dit moment zijn de vervolgfases binnen de Goudvogel nog in ontwikkeling. Zodra bekend is wanneer de verkoop gaat starten, wordt het aankoopproces gedeeld op de website. 

Na de inschrijfperiode zal de toewijzing plaatsvinden. De woningen worden als eerst toegewezen aan kandidaten die in het bezit zijn van het certificaat ‘Financiële haalbaarheid’ van Fundament Advies. De toewijzing vindt plaats aan de hand van een geautomatiseerd systeem. Een bouwnummer waarvoor slechts één belangstellende een eerste voorkeur heeft aangegeven, wordt direct toegewezen. Voor een bouwnummer waarvoor meerdere belangstellenden met een eerste voorkeur zijn, wijst het systeem de woning toe op basis van willekeur. Belangstellenden die een bouwnummer als tweede voorkeur hebben opgegeven, komen pas in aanmerking voor dit bouwnummer indien zich geen belangstellenden hebben ingeschreven met dit bouwnummer als eerste voorkeur.

Alle 18 woningen uit fase 1 zijn verkocht. De vervolgfases zijn nog in ontwikkeling. Zodra er relevante stukken te delen zijn, kunnen deze gedownload worden op de website. Indien je een woning koopt in De Goudvogel, ontvang je voorafgaand aan het gesprek met de makelaar alle contractstukken, waaronder de definitieve verkooptekeningen.

De bouw van de 18 woningen aan de Sperwerlaan start naar verwachting in de zomer van 2023. 

De vervolgfases zijn in ontwikkeling. Het is nog niet bekend wanneer de bouw van deze woningen gaat starten. 

 

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in het eerste kwartaal van 2024 de woningen uit fase 1 van De Goudvogel op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Binnen de door ons gestelde grenzen is het mogelijk om de woning aan te passen naar jouw persoonlijke wensen. Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, openslaande deuren, schuifpuien, buitenkranen, dakvensters, dakkapellen, samenvoegen of vergroten van slaapkamers e.d. Een overzicht hiervan vind je onder de 'downloads' op de website.

Al vroeg in het proces maak je samen met ons de bouwkundige keuzes. Dat heeft te maken met het procesmatige karakter van de bouw en het bouwsysteem. Na het ondertekenen van de koop/aannemingsovereenkomst zal THUIS de showroom jou uitnodigen voor een gesprek om jouw wensen door te nemen. Tijdens het gesprek met de adviseur wordt ook de persoonlijke sluitingsdatum voor wijzigingen doorgegeven. Vanwege het procesmatige karakter van de bouw zullen sommige keuzes, zoals bijvoorbeeld de keukenopstelling, al vroeg moeten worden gemaakt. 

In De Goudvogel staat duurzaamheid centraal! Alle woningen zijn gasloos en energieneutraal. De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van de woning en het warme water. Verder zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, boiler, vloerverwarming en -koeling, triple-glas, een douche-WTW en balansventilatie. Hierdoor heb je geen energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater omdat die energie wordt opgewekt door de zonnepanelen. Hierdoor ontvang je een lage energierekening!

Nee, er is geen gasaansluiting in De Goudvogel aanwezig. Je kookt elektrisch en je hebt geen CV-ketel. Hierdoor heb je ook geen gasrekening. En dat laatste is erg gunstig in deze tijden van hoge prijzen voor gas!

Een deel van die energiebesparende voorzieningen in de woning (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is ervoor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste optie is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie), is dit dus een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De hypotheekspecialisten van Fundament Advies nemen het graag met je door. Jouw keuze geef je door tijdens het gesprek met de verkoopcoördinator bij het ondertekenen van de koop/aannemingsovereenkomst. 

De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. In de basis is ervoor gekozen om deze systemen te huren tegen een maandelijkse vergoeding. De huur van dit systeem vervangt de kosten voor aan de woning gebonden energie, zoals vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater. Het is ook een mogelijkheid om het systeem, al dan niet op een later moment, te kopen. De kosten voor de huur en koop van de installatie vind je op de projectwebsite onder 'downloads'.

De maatvoering van de voor- en achtertuin zijn per woningtype verschillend. De circa maten zijn opgenomen op de verkooptekeningen. De kaveloppervlaktes op de prijslijst zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten. De Hoekwoningen en Tussenwoningen (ook met dakopbouw) aan de Sperwerlaan (bouwnummers 25 t/m 42) hebben een achtertuin met een diepte van ca. 15,2 meter. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de parkeerplaats en berging. Deze maten zijn indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De gemeente Vlaardingen is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het openbaar gebied. Op dit moment is het ontwerp nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Het gebouw van IKC Samen Wijs wordt naar verwachting tot de zomer van 2026 gebruikt voor basisonderwijs. Wat er daarna met het gebouw en de locatie gaat gebeuren is nu nog niet bekend.

De Kindervallei is momenteel in gebruik. Er bevinden zich enkele speeltoestellen en een wandelpad lang divers groen. Ga gerust eens langs deze plek om zelf te beleven hoe je het vindt.

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK-Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Foto