Nieuwsberichten

Verkoopcoordinator aan het woord

Het projectteam van De Zangvogel bestaat uit een gepassioneerd team met ieder zijn eigen kwaliteiten en werkzaamheden. Vandaag geven we een gezicht aan één van onze Verkoopcoördinatoren: Ian Brand. En voor de oplettende kijker: je hebt Ian recent nog voorbij zien komen in onze Aftermovie van de Drive Thru in De Nieuwe Vogelbuurt.

 

 

Ian, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een Verkoopcoördinator bij Dura Vermeer precies inhouden?
Ja zeker! De werkzaamheden zijn zeer divers. Als verkoopcoördinator ben je bezig vanaf het ontwerp van de woningen tot aan de verkoop. We adviseren de ontwikkelaar en de projectmanager met betrekking tot de wensen van kopers (opties). Daarnaast controleren we alle verkoopdocumentatie zoals tekeningen, technische omschrijving en contractstukken voordat de verkoop begint. Maar misschien wel het belangrijkst is het beantwoorden van kopersvragen en uitleg geven over het kopen van een nieuwbouwwoning. Wij geven kopers een visueel beeld van de woningen, de omgeving en het bouwproces. Daarnaast adviseren en begeleiden we kopers in de keuzes in de ruwbouw zoals: een uitbouw en dakvensters. Tot slot leggen we de koop-/ aannemingsovereenkomst uit en zorgen we ervoor dat onze kopers precies weten wat ze de komende tijd te wachten staat. Pas dan kun je met een goed gevoel een nieuwbouwwoning kopen bij Dura Vermeer.

 

Vanaf welk moment in het project komt een Verkoopcoördinator in beeld?
Het liefst worden we al vanaf het begin van de ontwikkeling betrokken bij het project. Dan kunnen we het projectteam al vroeg adviseren in de woningindeling en -typologie met de daarbij horende opties. Dit om een zo aantrekkelijk mogelijke woning te realiseren voor de koper.

 

 

Wat maakt De Zangvogel voor jou zo speciaal?

Toen ik naar Nederland verhuisde ben ik als eerst in Vlaardingen komen wonen. Ik kwam dus regelmatig in de wijk Holy. De wijk kenmerkte zich toen in kleine twee-laagse woningen en portiek flats. Nu een aantal jaar later hebben deze woningen plaats gemaakt voor nieuwe eengezinswoningen. Inmiddels zijn alle 6 fasen van De Broedvogel gerealiseerd waarvan ik de kopers van de laatste 3 fasen heb mogen adviseren en begeleiden als kopersadviseur. Met De Kindervallei als middelpunt van de wijk en alle voorzieningen in de buurt, is dit een ideale locatie voor gezinnen. 

 

Hoe ervaar jij in deze tijden het digitale contact met (potentiële) kopers van De Zangvogel?
Ik geloof dat we steeds meer digitaal contact zullen hebben met onze kopers. In het begin van COVID-19 waren persoonlijke gesprekken ineens niet meer mogelijk. Dit was voor iedereen natuurlijk even wennen. Maar langzamerhand begint het een gewoonte te worden. Ik merk dat kopers van een woning het nog steeds op prijs stellen om de uitleg over de woning en het proces te krijgen in een persoonlijk gesprek. De emotie van kopers is dan tastbaar waardoor wij als verkoopcoördinatoren beter in kunnen spelen op vragen en gevoelens. Wij begrijpen heel goed dat het kopen van een woning een belangrijke gebeurtenis is in iemands leven en willen kopers graag een goed gevoel geven. Dat kan het best face to face.

 

Aftermovie Drive Thru

Op dinsdag 7 juli was de Drive Thru door De Nieuwe Vogelbuurt. Dit was het startsein voor de start verkoop van De Zangvogel fase 2 met 35 ruime en energieneutrale eengezinswoningen. Tijdens de Drive Thru kreeg je een goodiebag met alle verkoopdocumentatie van het project. Natuurlijk hebben we hier een leuke aftermovie van gemaakt. We lieten onze verkoopcoördinator Ian Brand aan het woord.

 

 

7 juli 2020 Drive Thru Event

DRIVE THRU EVENT

De Zangvogel, een groene en kindvriendelijke buurt in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy. Je vliegt je toekomst tegemoet in één van de 35 ruime, comfortabele en complete woningen van De Zangvogel fase 2. Bekijk het woningaanbod op de website.

Op dinsdag 7 juli 2020 is de start verkoop van dit project. Om de start verkoop te vieren organiseren we een Drive Thru event op dinsdag 7 juli van 19.00-20.00 uur in De Nieuwe Vogelbuurt. Tijdens het Drive Thru event neem je het start verkoop pakket van De Zangvogel fase 2 in ontvangst. Daarnaast staan onze makelaars voor je klaar om jouw vragen via de chatfunctie in het persoonlijk account te beantwoorden.

 

KOM JIJ OOK LANGS?

Dinsdag 7 juli 19.00-20.00 uur
De Nieuwe Vogelbuurt, Sperwerlaan 649, 3136 GP Vlaardingen

 

BEKIJK HIER DE ROUTE:

 

SPELREGELS

Je rijdt de wijk binnen via de Zwanensingel/Tureluurstraat of Zwaluwenlaan/Sperwerlaan. De locatie van de Drive Thru is ter hoogte van de Sperwerlaan en te herkennen aan de opvallende projectvlaggen. Vanwege de coronamaatregelen en de doorstroming in de wijk kunnen we vragen helaas niet beantwoorden. Hiervoor hebben we een chatfunctie opengesteld in het persoonlijk account waar je terecht kunt met al jouw vragen. Wanneer blijkt dat het te druk is in de wijk, vragen we automobilisten op een later moment terug te komen. Geen auto? Je mag ook fietsend of wandelend door de Drive Thru. Ook hier geldt dat er geen mogelijkheid is tot het stellen van vragen wegens de doorstroming in de wijk.

 

HET DRIVE THRU START VERKOOP PAKKET

We hebben met zorg een informatiepakket samengesteld om je te helpen bij het maken van de belangrijke keuze voor één van de woningen in De Zangvogel. Het pakket bevat de volgende documenten:

 • Verkoopbrochure
 • V.O.N. prijslijst
 • Aankooptraject
 • Algemene veelgestelde vragenlijst
 • Veelgestelde vragenlijst 8 HSB-woningen
 • Cardboard VR-bril

Ben je niet in de gelegenheid om het informatiepakket op te halen tijdens het Drive Thru event? Je kunt het informatiepakket en aanvullende informatie ook downloaden op de website vanaf woensdag 8 juli 2020. 

 

HET AANKOOPPROCES

Vanaf dinsdag 7 juli 2020 om 9.00 uur is er in de accountomgeving een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vóór het einde van de inschrijfperiode bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid fase 2'. Tijdens het Drive Thru event neem je de verkoopdocumentatie in ontvangst. De inschrijving loopt tot dinsdag 14 juli 2020 om 9.00 uur.

Wil je meer weten over het aankoopproces? Het aankoopproces lees je op de website.

5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw!

5 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR NIEUWBOUW
Voor veel mensen is de prijsstelling van een nieuwbouwwoning onbegrijpelijk. Ze vragen zich iedere keer weer af waarom er geen woningen gebouwd worden van €200.000,- gericht op starters. De waarheid is dat vaak alleen de grond ónder de woning al €200.000,- kost. En dan moet uiteraard de eerste baksteen nog gelegd worden. Vergeleken met bestaande bouw zal een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je jezelf begint te realiseren waarmee een nieuwbouwwoning allemaal uitgerust is en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie in de woning en de lage energiekosten die daarbij horen. Je leest hier meer over de 5 meest genoemde voordelen van nieuwbouw.

 

 

 

 

1. ONDERHOUDSVRIJ
Alles aan je nieuwe thuis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw woning de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. OP MAAT
Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. De keuken, de badkamer en het toilet zijn helemaal naar wens samen te stellen. Bij De Zangvogel is dit mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer.

 

3. COMFORTABEL
Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen van het Bouwbesluit. Dit bekent onder meer dat de deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. ENERGIEZUINIG
Alle woningen in De Zangvogel zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dit wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (ventilatie en verwarming) door de woning zelf wordt opgewekt. 

 

5. VEILIG
De woning is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontactdozen voorzien van randaarde. 

Comfortabel wonen in De Zangvogel

 

Wonen in een groene en kindvriendelijke buurt, het kan in De Zangvogel.

Maar welke comfort en luxe is mogelijk in zo'n energieneutrale woning?

 

Wonen in De Zangvogel, betekent wonen in een goed geïsoleerd huis. Dit houdt in dat de woningen warm zijn in de winter en heerlijk koel in de zomer. Dankzij een warmte- en koudeopslag in de bodem onder de woning, wordt energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen. De warmtepomp op de begane grond zorgt ervoor dat deze warmte en koude worden gebruikt waar die op dat moment nodig zijn. De woningen in De Zangvogel hebben allemaal vloerverwarming en -koeling. Dankzij een uitgekiend klimaatsysteem is de temperatuur in huis altijd constant. De warmtepomp geeft warmte af aan de vloerverwarming. Hierbij wordt 80% van de warmte uit de bodem gehaald en de overige 20% van het elektriciteitsnetwerk. De zonnepanelen op het dak leveren voldoende elektriciteit om de warmtepomp te laten verwarmen. En zo blijft het dus heerlijk warm in huis.

 

In de zomer daarentegen is het prettig om de woning koel te houden. Dankzij een circulatiepomp in de warmtepomp is dit mogelijk. Voor koeling komt 95% van de koude direct uit de bodem. Is het koud buiten? Dan zorgt de warmtepomp ervoor dat de vloer aangenaam warm aanvoelt. Is het warm buiten? Geen punt, de vloerkoeling zorgt voor extra comfort. Deze systemen kun je in de basis huren en optioneel kopen.

 

Wat zijn de voordelen?

 1. Extra ruimte in huis doordat er geen radiatoren meer nodig zijn
 2. Een gelijkmatige temperatuur in huis
 3. Geen warme luchtstromen meer en geen ronddwarrelend stof
 4. Lage energierekening

 

Bekijk op de video hoe warmte en koude uit de bodem de woning binnenkomt:

 

INTERVIEW: ontwikkelaar aan het woord

 

Als ontwikkelaar van De Nieuwe Vogelbuurt staat Joyce van Triet (Dura Vermeer) helemaal aan het begin van deze kindvriendelijke en groene wijk. In dit interview lees je onder andere over de 8 duurzame woningen in fase 2 van De Zangvogel.

 

 

Joyce, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer inhouden?

Als ontwikkelaar bij Dura Vermeer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en realisatie van nieuwbouwprojecten. We starten in de ontwikkelfase, waarin je samen met het ontwerpteam tot een gewenste verkaveling met woonproducten komt. Het is belangrijk om de wensen van de beoogde doelgroep hierin mee te nemen. We vragen daarom geïnteresseerden naar hun voorkeur via enquêtes, woonbeurzen en events. Hoe de woningen er uiteindelijk uit komen te zien, bedenk je samen met de architect, zie ook het nieuwsbericht: Architect aan het woord. De ontwikkelaar bewaakt de financiën, de kwaliteit en de planning en haalt daarvoor de juiste informatie op bij een team van specialisten en adviseurs. Nadat het ontwerp getoetst en goedgekeurd is door de Welstand, start de verkoopfase. Als ontwikkelaar werkt je naar een start verkoop toe, maar we zijn er nog niet. Ook tot aan de start van de bouw blijf je betrokken bij het verkoopproces. Je ondersteunt de makelaar/verkoopcoördinator en de kopersadviseur in het beantwoorden van kopersvragen. Na enige tijd komt de start van de bouw in zicht. En je raadt het al… ook tijdens de uitvoering houd je contact met het team en controleer je of de woningen gebouwd worden zoals je ooit bedacht hebt samen met de architect.
Leuk werk heb ik, hè?

 

 

Vlieg je toekomst tegemoet, hoe zijn de woningen van De Zangvogel gericht op de toekomst?

De woningen in De Zangvogel zijn allemaal gasloos en energieneutraal. Mijn collega Michiel de Roo vertelde hier eerder meer over in het nieuwsbericht: Projectmanager vertelt over duurzame woningen. In de tweede fase van De Zangvogel komen naar aanleiding van de online enquête 8 duurzame woningen, hier is veel vraag naar. Door nú te investeren zijn we straks beter voorbereid op de aankomende wetgeving waarin Nederland 50% circulair wil zijn in 2030 en volledig circulair in 2050. Over toekomstgerichte woningen gesproken, we bouwen met deze 8 duurzame woningen ook aan de toekomst van onze wereld.

 

 

Wat maakt de 8 duurzame en circulaire woningen in fase 2 zo bijzonder?

Klimaatverandering en het steeds schaarser worden van grondstoffen is een urgent probleem dat moet worden aangepakt. Wij als Dura Vermeer vinden dat de bouwsector de komende jaren een flinke slag moet maken in het gebruik van duurzame materialen en bouwmethoden.Terwijl we traditioneel gezien gewend zijn om met beton en andere steenachtige materialen te bouwen, realiseren we ons dat deze manier van bouwen een te hoge belasting vormt op het milieu en dat het tijd is om dit anders aan te pakken.

 

Het casco van deze 8 bijzondere woningen wordt uitgevoerd in hout. We zorgen ervoor dat de ‘verbindingen’ zoveel mogelijk losmaakbaar zijn. Voorbeelden van deze verbindingen zijn naast het casco met de houten wanden en vloeren onder andere de prefab houten binnenwanden, demontabele vloerplaat voor vloerverwarming en metselwerk dat simpelweg in elkaar geklikt wordt.

 

 

Wat zijn de voordelen van een houten casco?

Er zijn heel veel voordelen te benoemen, waaronder de CO2 opslag. Bomen nemen CO2 op wanneer ze groeien, maar dit stopt op het moment dat ze volwassen worden. Wanneer we de volwassen bomen gebruiken en nieuwe bomen planten, kunnen we de CO2 opname op gang houden. Door woningen in hout te bouwen creëren we een lange termijn CO2 opslag. Houten woningen zijn gezonder en duurzamer. Door hout toe te passen in de gevels en vloeren, wordt het leefklimaat beter beheerst. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af terwijl steenachtige materialen dit niet (voldoende) doen. De luchtvochtigheid van een houten woning is vele malen beter. Daarnaast heeft hout een zeer goede isolatiewaarde. Hierdoor wordt de woning nog duurzamer en energiezuiniger.

 

"Gezond wonen is gezond leven!"

 

 

Waarom is volgens jou De Nieuwe Vogelbuurt zo’n fijne buurt?

Je kent altijd wel iemand die in De Nieuwe Vogelbuurt woont of je woont er natuurlijk zelf. Buren komen bij elkaar over de vloer, de kinderen spelen gezellig in de Kindervallei, er worden optochten en andere buurtfeestjes zoals (sport)spelletjes en BBQs georganiseerd en ook houdt iedereen een oogje voor elkaar in het zeil. Hierdoor is er een gezellige, gemoedelijke en veilige sfeer. We zien dat veel bewoners en kopers een link hebben met Vlaardingen en omstreken. Uiteindelijk keert iedereen weer terug naar zijn of haar oude ‘nest’.

 

"We lijken wel vogeltjes!"

Wij bouwen door!

Wij, als projectteam De Zangvogel, zetten alles op alles om de realisatie van het project door te laten gaan. Wij werken veilig en houden ons aan de actuele maatregelen van het RIVM. Ondanks de spannende en vervelende situatie, sturen wij op de voortgang van de projecten en werken wij door aan de ontwikkeling en bouw van de nieuwe woningen.

Op alle bouwplaatsen van Dura Vermeer hebben we maatregelen getroffen en we volgen zeer strikt de maatregelen van het RIVM. Evenementen voor onze nieuwe kopers kunnen helaas niet door gaan, want veiligheid staat bij ons op 1.

De interesse in nieuwbouwwoningen is zoals altijd groot. Verschillende projecten zijn de afgelopen tijd met succes in verkoop gegaan. Het enige verschil is dat ons verkoopproces nu voor een groot gedeelte digitaal verloopt, om risico’s te voorkomen. We gebruiken digitale middelen om zoveel mogelijk op afstand te kunnen werken.

Bekijk ons aanbod online. Ben je geïnteresseerd in één van onze karaktervolle woningen? Registreer je dan op de website en blijf op de hoogte. Je kunt ons ook volgen via Facebook.

Woonbeurs Rotterdam verplaatst!

Op donderdag 12 maart is besloten om Woonbeurs Rotterdam + regio te verplaatsen naar zaterdag 27 en zondag 28 juni. 
De locatie blijft ongewijzigd, het WTC in Rotterdam.

Meer informatie lees je hier: https://woonbeursrotterdam.nl/nieuws/woonbeurs-vanwege-coronavirus-verplaatst-naar-zaterdag-27-en-zondag-28-juni?fbclid=IwAR0tk0gEqjLMXBDnexh8xk-dHiINxHzytq70uphP1SGWcORXok3kz3p1JQ8

 

 

Circulaire woningen in De Zangvogel

 

Bij De Zangvogel in Vlaardingen zetten we de eerste stappen naar een circulaire woning met als ultiem doel een gezonder en groener Nederland. Op dit project wordt onze droom werkelijkheid. We bouwen hier in fase 2 van dit project 8 woningen met een houten casco.

We vervangen bij deze 8 nieuwe woningen het beton voor hout; door deze verandering kunnen we al grote impact maken. Door het beton in de constructie te vervangen, verlagen we onze Co2 uitstoot en verbeteren we onze footprint. Ondertussen continueren we onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor de overige materialen.

 

Innovatieprijs
Het idee voor deze woningen werd in 2019 door het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West ingezonden voor de Dura Vermeer Innovatieprijs 2019. Deze prijs is onderdeel van het Dura Vermeer Innovatietraject. Continu zijn wij op zoek naar vernieuwingen. Zo kunnen bijvoorbeeld al onze medewerkers ideeën op het gebied van duurzaamheid en digitalisering pitchen en delen op ons interactieve Innovatieplatform. Innovatieve ideeën worden aangejaagd, gefaciliteerd en gecoördineerd.

Een van die ideeën is De Zangvogel. En dit idee wordt in 2020 werkelijkheid, we gaan de woningen bouwen! Bij Dura Vermeer willen we klaar zijn voor de toekomst en als een van de eerste bouwers volledig circulair bouwen. ‘Onze droom is dat de circulaire woning op grote schaal gebouwd wordt in de toekomst’, aldus het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Naar verwachting gaan de 8 woningen medio 2020 in verkoop.

In de volgende fases van De Zangvogel gaan we stap voor stap verder met ons streven naar een geheel circulaire woning, een woning die gerealiseerd en gebruikt zal worden zonder waardeverlies tot gevolg. Dit in iedere schakel van de keten. Van begin tot einde. Ons product moet uiteindelijk passend zijn in een bouwconcept zodat we opschaalbaar, betaalbaar en haalbaar kunnen bouwen.

Bouwen aan de toekomst
Onze ambitie is om topvernieuwer in de bouw te zijn en te blijven. Proactief kijken we naar innovatieve oplossingen, oplossingen die waarde toevoegen voor onze klant, onze leefomgeving en de maatschappij. Met innovaties kunnen we als bedrijf het verschil maken. Door oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken. Zoals deze slimme integrale oplossingen gericht op de CO2-uitstoot en circulaire woonconcepten.

Dit doen we niet alleen, maar samen met onze medewerkers, onze klanten en onze partners.Zo bouwen we bij Dura Vermeer aan de toekomst. First stop: De Zangvogel in Vlaardingen.

 

Uitnodiging Woonbeurs Rotterdam en Vlaardingen

Het is bijna zover, Woonbeurs Rotterdam! Maak kennis met het nieuwbouwproject De Zangvogel in Vlaardingen. Wij nodigen je graag uit op zaterdag 21 en zondag 22 maart tussen 12.00 - 17.00 uur in het WTC in Rotterdam.

De Zangvogel: een kindvriendelijke, veilige en groene buurt in Vlaardingen. De Nieuwe Vogelbuurt is gericht op de toekomst, met comfortabele en ruime woningen en alle voorzieningen in de buurt. Op de Woonbeurs vertellen we je graag alles over deze complete woningen op onze stand. Wij presenteren je onder andere woningplattegronden, impressiebeelden, technische specificaties en alle overige informatie over De Zangvogel.

 

 

Zeer complete woningen
In fase 2 worden in totaal 35 eengezinskoopwoningen aangeboden in een nieuwe architectuurstijl. De woningen zijn in de basis groter én energieneutraler dan de woningen in De Broedvogel. De Rijwoningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126m² tot 135m². De 8 Parkwoningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140m² tot maar liefst 151m². Heerlijk ruim wonen dus!

De woningen in De Zangvogel zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet. Het gastentoilet op de begane grond en badkamer met tweede toilet worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk.

 

Bereikbaarheid
De uitstekende ligging van De Nieuwe Vogelbuurt zorgt ervoor dat de nieuwbouwwijk goed bereikbaar is. Zo is het centrum van Vlaardingen op nog geen 10 minuten fietsafstand en is de A20 via de ontsluitingswegen snel binnen bereik. Het strand in Hoek van Holland ligt op 20 minuten afstand en hartje Rotterdam op 18 minuten. Met de toekomstige metroverbinding is Vlaardingen straks zelfs nog beter bereikbaar!

 

Wonen in De Nieuwe Vogelbuurt?
Wij ontvangen je graag op zaterdag 21 en zondag 22 maart op de Woonbeurs in het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam.

Wij verheugen ons op je komst!

 

Hartelijke groet,

Het verkoopteam van De Zangvogel

De Zangvogel fase 1B volledig onder optie

De kindvriendelijke, veilige en groene buurt De Zangvogel is in trek. Na het succes van fase 1A, zijn we ook met fase 1B snel in verkoop gegaan. En wederom met succes!  Alle 32 stijlvolle woningen zijn inmiddels onder optie. De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen is gericht op de toekomst, met comfortabele en ruime woningen en alle voorzieningen in de buurt.

De Zangvogel fase 2

In fase 2 worden in totaal 35 eengezinskoopwoningen aangeboden in een nieuwe architectuurstijl. De woningen zijn in de basis groter én energieneutraler dan de woningen in De Broedvogel. De Rijwoningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126m² tot 135m². De 8 Parkwoningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140m² tot maar liefst 151m². Heerlijk ruim wonen dus!

De woningen in De Zangvogel zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet. Het gastentoilet op de begane grond en badkamer met tweede toilet worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk.

 

Project in verkoop!

De Zangvogel fase 1B is in verkoop! 
Klik hier om in te loggen en je in te schrijven op jouw favoriete woning(en).

Aankooptraject

 • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen. Als je al in het bezit bent van dit certificaat, dan hoef je niet nogmaals langs te gaan. 
 • Van 28 januari tot 4 februari 2020 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vooraf bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’. 
 • Vanaf 6 februari worden de woningen toegewezen. Alleen als je de woning toegewezen krijgt, dan krijg je de optie om een woning te kopen.  

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 


De parkwoningen langs de Kindervallei


Woningaanbod 1B
Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. Fase 1B bestaat uit 32 ruime eengezinswoningen:

 • 24 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 135m2 
 • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 151m2  

Bekijk het woningaanbod van fase 1B met 32 eengezinswoningen op de website.


Ruime rijwoningen met veel sfeer


Vragen?
Op deze website hebben we antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

 

Woningaanbod 1B staat online

De Zangvogel fase 1B komt eraan! In dit nieuwe plan, nabij de Kindervallei, staat duurzaamheid centraal. Alle woningen zijn gasloos en krijgen een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen.

Woningaanbod 1B staat online
Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. Fase 1B bestaat uit 32 ruime eengezinswoningen die 28 januari in verkoop gaan:

 • 24 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 135m2
 • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 151m2 

Bekijk het woningaanbod van fase 1B met 32 eengezinswoningen op de website.
 


De parkwoningen langs de Kindervallei
 


Ruime rijwoningen met veel sfeer

Geef in je account jouw favoriete woning door.


Fase 1B gaat 28 januari 2020 in verkoop!
Start verkoop fase 1B:

 • Locatie: Het Breinpaleis, Roerdompstraat 1 Vlaardingen
 • Datum: dinsdag 28 januari 
 • Tijd: 19.00 uur tot 20.00 uur

Op het evenement kun je een minibrochure en een prijslijst met definitieve VON-prijzen ophalen. Daarnaast is het verkoopteam aanwezig om alle vragen over dit project te beantwoorden. We adviseren je om vóór de Start verkoop langs Fundament Advies te gaan voor het behalen van het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid'. Bel naar 010 460 89 00 om een afspraak te maken.

Aankooptraject

 • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen. Als je al in het bezit bent van dit certificaat, dan hoef je niet nogmaals langs te gaan.
 • Van 28 januari tot 4 februari 2020 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vooraf bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’.
 • Vanaf 6 februari worden de woningen toegewezen. Alleen als je de woning toegewezen krijgt, dan krijg je de optie om een woning te kopen. 

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 


Vragen?
We geven antwoord  op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

INTERVIEW: de architect van De Nieuwe Vogelbuurt aan het woord

Voor de nieuwste fase in De Nieuwe Vogelbuurt, De Zangvogel,  konden geïnteresseerden hun woonwensen doorgeven via een digitale vragenlijst. Architect Rien de Ruiter (Klunder architecten) heeft deze wensen meegenomen in het ontwerp van de woningen en vertelt hoe dit ontwerp tot stand is gekomen. 
 

Rien, kun je ons een kijkje geven in de taken van een architect, van aanvraag tot definitief ontwerp?
Als architect heb je veel uiteenlopende taken. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit het creëren van een concept en het ontwerpen van de woningen en de wijk, maar ook het verbeelden hiervan in de bestaande omgeving. Daarnaast maken we bouwkundige tekeningen en berekeningen voor het indienen van de bouwaanvraag met als doel het verkrijgen van een bouwvergunning. 

Vanaf welk moment in een project komt een architect in beeld?
Het liefst vanaf het eerste moment, bij het maken van een stedenbouwkundige verkaveling en bij de eerste schetsen van de woningen.

De Zangvogel is een duurzame wijk in De Nieuwe Vogelbuurt. In hoeverre komt dit terug in de ontwerpen en wat maakt het zo uniek?
Het vertrekpunt in dit ontwerp is de Trias Energetica; een driestappenstrategie om een energiezuinig ontwerp te maken.

 1. Energieverbruik minimaliseren door goede isolatie en luchtdicht bouwen;
 2. De toepassing van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Deze zie je goed terug in De Zangvogel!;
 3. Geen gebruik meer maken van eindigende energiebronnen zoals aardgas.

Opvallend is de eenheid in het ontwerp. Waarom heb je hier zo specifiek voor gekozen?
Er is gekozen voor een eenheid in het ontwerp zodat het bouwblok mooi afsteekt tegen de al aanwezige kleurrijke natuur, zoals de verschillende bomen in het park. Alle woningen hebben dus een warme en rustige kleur bakstenen. Als afwisseling hebben sommige woningen een gevel van 3 verdiepingen hoog en zijn de vier hoekwoningen van het parkblok in zijn geheel afwijkend met plat dak en gemetselde tuinmuren.

Wat vind je zelf het mooiste aan de woningen van De Zangvogel?
De woningen aan het park zijn breder en hebben een groot raam met doorgaande luifel aan de voorgevel. Alle woningen hebben in plaats van een voortuin een stoep waar ze een bankje en bloempotten kunnen plaatsen. Hier vindt de interactie onderling tussen de bewoners plaats en krijgt elke woningen een unieke uitstraling.

Tot slot. In hoeverre heb je in de woningen rekening gehouden met de kinderen die er komen te wonen?
Via twee wandelroutes door de wijk kunnen kinderen veilig, zonder oversteken, naar het park om te spelen. De woningen zijn ruim van opzet en op de derde verdieping is voldoende ruimte voor extra kinderkamers met een grootvenster in de gevel!

Voorverkoop fase 1A is een succes

De Zangvogel fase 1A is 29 oktober met 35 woningen in Voorverkoop gegaan en staat al 100% onder optie.

Verkoop fase 1B volgt begin 2020!
Vanwege het succes van De Zangvogel fase 1A gaan we snel in verkoop met fase 1B. Vanaf begin 2020 gaan we in verkoop met 32 vergelijkbare ruime woningen. Deze woningen worden ook in dezelfde bouwstroom als De Zangvogel fase 1A gebouwd.

Later dit jaar volgt er meer informatie de woningen en het aankooptraject van fase 1B.

'Certificaat Financiële Haalbaarheid' voor fase 1B
Hypotheekadviseur Fundament Advies zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Wanneer een woning binnen de Zangvogel voor jou haalbaar en betaalbaar is, ontvang je het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’ welke nodig is voor je uiteindelijke inschrijving en/of reservering. Als je nog niet in het bezit bent van dit certificaat, dan kun je alvast een afspraak maken met Fundament Advies door te bellen naar telefoonnummer 010 460 89 00. 

Vragen?
Op de website hebben antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

INTERVIEW: Projectmanager vertelt over duurzame woningen

Als projectmanager van De Nieuwe Vogelbuurt is Michiel de Roo (Dura Vermeer) een belangrijke schakel tussen het initiatief en de uitvoering van het project. Hij zorgt er onder andere voor dat de vele vernieuwingen in De Zangvogel zonder problemen worden doorgevoerd. 

Michiel, kan je ons vertellen waar de taken van een projectmanager precies uit bestaan?

Als projectmanager zorg je ervoor dat het ontwerp van de architect wordt uitgewerkt naar een technisch ontwerpt dat geschikt is voor de uitvoering op de bouwplaats. Een belangrijk middel daarbij is het 3D-computermodel dat we voor alle woningen maken. Alle materialen en constructies worden daarin tot op detailniveau uitgewerkt en uitgetekend. Uit dit model halen we de technische tekeningen die we aan de kopers verstrekken bij het contract en uiteindelijk ook de productietekeningen die tijdens de bouw worden gebruikt.

Daarnaast zorg ik ervoor dat alle adviseurs, zoals de installatieadviseurs en bouwfysisch adviseur, aanhaken. Ook doe ik de financiële checks samen met calculatie, vraag ik vergunningen aan en controleer ik of eerder gemaakte afspraken tijdens de
bouw nageleefd worden. Ik ben dus eigenlijk een technisch projectontwikkelaar richting de uitvoering van het project.
 

Wat maakt het voor jou zo speciaal om aan De Nieuwe Vogelbuurt mee te mogen werken?
In dit project zitten voor ons een hoop vernieuwingen. We passen onder andere een ander bouwsysteem toe dan dat we normaliter doen. Dit betekent dat ik, als projectmanager, veel overleggen voer met onze bouwpartners om uit te zoeken hoe we nog slimmer dit project kunnen realiseren.
 

Je geeft aan dat het bouwsysteem voor De Zangvogel anders is dan voor De Broedvogel. Zou je willen toelichten
wat het verschil precies is?

Het grote verschil is dat vrijwel alles van de woning prefab op de bouwplaats aankomt. Dit betekent dat alle elementen in een fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Denk aan het in elkaar zetten van een Ikea kast. Het grote voordeel hiervan is dat de werkomstandigheden zo optimaal mogelijk zijn om de producten te ontwikkelen. Dit komt uiteraard weer ten goede van de kwaliteit. Zo zit het metselwerk, in de vorm van steenstrips, al verlijmd aan de betonnen elementen. Uiteraard met een dik pak isolatie ertussen. Het wordt dus niet meer gemetseld op de bouwplaats. Ook zijn alle kozijnen al gemonteerd op de wanden. Er worden dus straks kant-en-klare muren geplaatst!

Ook de verdiepingsvloeren zijn al kant-en-klaar. Hier zitten ook alle voorzieningen al in verwerkt, zoals vloerverwarming, waterleidingen en ventilatiekanalen. Hetzelfde geldt voor de binnenwanden. Je kunt je voorstellen dat we met alle kant-en-klare producten vanuit de fabriek straks een stuk minder afval en rommel hebben op de bouwplaats!
 

Waarom is volgens jou een woning in De Zangvogel een goede investering?
De woningen in De Zangvogel zijn energieneutraal. Dit betekent dat de woning alle energie zelf opwekt om het ventilatiesysteem en de verwarming te laten werken. Dit is geen eis vanuit het bouwbesluit, wat betekent dat lang niet alle nieuwbouwprojecten energieneutraal zijn!
 

De nieuwe bewoners zijn dus helemaal klaar voor de toekomst?! Zou je ook kunnen uitleggen waardoor de woningen energieneutraal zijn?
Het opwekken van de energie gebeurt door middel van zonnepanelen en een warmtepomp systeem. Voor de warmtepomp wordt een diepe bron onder de woning gemaakt. We boren hiervoor een gat van meer dan 100 meter diep waar we een met water gevulde slang in laten zakken. Deze bron wordt aangesloten op de warmtepomp en haalt energie uit het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de temperatuur onder de grond. Samen met de zonnepanelen kunnen we zo de woning all-electric maken en hebben we geen aardgas meer nodig voor warm water en kooktoestellen. Met dit systeem moet de bouwkwaliteit extra goed zijn omdat de woning absoluut niet mag tochten. Alle woningen zijn dus goed geïsoleerd.

Toekomstige bewoners van De Zangvogel lopen straks voorop en zijn inderdaad klaar voor de toekomst! De vraag naar energieneutrale woningen zal in de toekomst alleen maar verder stijgen.
 

Wat moeten de kopers, volgens jou, echt weten over een project als De Zangvogel?
Op de bouwplaats gaat het straks heel snel. Niet iedereen weet dat er voor die tijd al bijna twee jaar door ons team aan het project wordt gewerkt. Vanaf initiatief en het eerste schetsontwerp tot en met het produceren van de klant-en-klare elementen in een fabriekshal. De kopers kunnen op een gegeven moment hun keuzes maken over onder andere uitbouw en kamerindelingen. Voor ons betekent dit moment dat we moeten omschakelen van 67 dezelfde woningen naar het uitwerken van 67 unieke woningen in de Zangvogel fase 1.

 

                Het metselwerk wordt in de vorm van steenstrips verlijmd aan de betonnen elementen.               
                                                                                                                                 

Nieuwe impressies en informatie over aankooptraject

De Zangvogel komt eraan! In dit nieuwe plan, nabij de Kindervallei, staat duurzaamheid centraal. Alle woningen zijn gasloos en krijgen een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen. De eerste 35 eengezinswoningen (fase 1A) gaan 29 oktober 2019 in Voorverkoop

Zet deze datum in je agenda!

Locatie: Het Breinpaleis, Roerdompstraat 1 Vlaardingen
Datum: dinsdag 29 oktober 
Tijd: 19.00 uur t/m 20.00 uur

Het verkoopteam is aanwezig om alle vragen over dit project te beantwoorden.

We hebben nieuwe impressies!

Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. De eerste fase bestaat uit 67 eengezinswoningen waarvan 35 woningen als eerst in Voorverkoop gaan. Deze fase (1A) bestaan uit: 

 • 27 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 144m2
 • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 161m2

Trots laten we je de sfeerimpressies van de woningen in de Zangvogel zien! 


De parkwoning langs de Kindervallei
 


Ruime rijwoning met veel sfeer


Bekijk alle impressies op de homepage. Je kunt daarbij ook aangeven welke woning jouw voorkeur heeft. We zijn erg benieuwd wat je van het ontwerp vindt. Daarom verzoeken we je om de vragen over het ontwerp in je account in te vullen.

Bandbreedtes VON-prijzen bekend

De bandbreedtes VON-prijzen van de woningen in De Zangvogel zijn bekend. Je kunt deze vinden bij het woningaanbod op de website in de overzichtsimpressie. De definitieve VON-prijzen worden bij het Voorverkoop evenement op 29 oktober 2019 aangekondigd.


Overzichtsimpressie van De Zangvogel fase 1A

Aankooptraject

 • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen.
 • Van 29 oktober tot 5 november 2019 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt reserveren. Zorg dat je vóór dinsdag 5 november bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’.
 • Vanaf 6 november 2019 worden de reserveringen toegewezen. Alleen als je de woning toegewezen krijgt, dan krijg je de optie om een reserveringsovereenkomst te tekenen. Hierna betaal je een borg van €2.500,- om de woning te reserveren. Alle gereserveerde woningen halen wij direct uit de markt.
 • De borg (reserveringskosten) van €2500,- ontvang je terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt. Dit wordt verrekend met de VON-prijs. Indien je van de woning afziet, dan ontvang je de borg niet terug.
 • Start verkoop van de nog niet gereserveerde woningen start op 26 november 2019.

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 

Vragen?
Op de website hebben antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

De eerste plannen van De Zangvogel fase 1 zijn bekend!

Goed nieuws! Wij kunnen je meer vertellen over de verkaveling van De Zangvogel fase 1. Woningen die in de basis groter én energieneutraler zijn dan De Broedvogel. Daarnaast zijn ze ook allemaal gasloos. De Start verkoop van De Zangvogel fase 1 wordt in het najaar van 2019 verwacht.

Plannen delen
We hebben niet stilgezeten en het is nu de hoogste tijd om onze plannen met jullie te delen! De Zangvogel fase 1 zal uit 67 eengezinswoningen bestaan. De woningen komen deels te liggen aan de Spechtlaan, Meerkoetstraat, Meeuwenstraat en de kindervallei. In de komende periode delen we de architectuurstijl, de verschillende woningtypes, plattegronden en prijsindicatie met jullie.

De eerste concept verkaveling van De Zangvogel fase 1 in kleur.

 

Fase 1: 67 eengezinswoningen
Er worden in totaal 67 eengezins koopwoningen aangeboden en er komt een nieuwe architectuurstijl. De woningen van De Zangvogel fase 1 zijn in basis groter dan de woningen in De Broedvogel. De woningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126 m². De 16 woningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140 m². Heerlijk ruim wonen dus!

Inclusief luxe keuken en sanitair
Alle woningen krijgen een luxe keuken die zelf samen te stellen is. Het gastentoilet op de begane grond en de badkamer, met tweede toilet, op de eerste verdieping zijn luxe uitgevoerd met sanitair van bekende merken als Villeroy & Boch en Hansgrohe.

Groot kaveloppervlak
Het grote kaveloppervlak van De Zangvogel is opvallend. Namelijk vanaf 116 m² tot zelfs 175 m². Met een voortuin, achtertuin en inclusief berging die bereikbaar is via het achterpad. Parkeren kan altijd dichtbij huis.

Wanneer is de Start verkoop?
De verkoop van de ruime eengezinswoningen start in het najaar van 2019. Schrijf je vanaf dat moment in op jouw droomwoning! De inschrijving voor deze woningen gebeurt online via jouw persoonlijke account.

Als je vragen hebt over de (toekomstige) nieuwbouwwoningen, stuur dan gerust een e-mail naar het verkoopteam van De Nieuwe Vogelbuurt: verkoop@duravermeer.nl.

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren