Nieuwsberichten

De nieuwe naam is bekend!

Na De Broedvogel en De Zangvogel verwelkomen we graag een nieuw deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt. Tussen de Talingstraat, Wielewaalstraat en de Sperwerlaan wordt ruimte gemaakt voor het nieuwe en laatste deelplan in de wijk. In december deden wij een oproep aan iedereen om een naamsuggestie met ons te delen. Wat hebben we veel originele inzendingen ontvangen!

De nieuwe naam
We houden jullie niet langer in spanning, het nieuwe deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt krijgt de naam: De Goudvogel! De Goudvogel bestaat uit 52 eengezinswoningen met woonoppervlaktes van circa 120 tot 164 m2. De woningen hebben 3, 4 of zelfs 5 slaapkamers en enkele woningen krijgen een parkeerplaats op eigen terrein. Naar verwachting gaan we in het voorjaar van 2022 in Voorverkoop met De Goudvogel. Vanaf dat moment kunnen we meer informatie delen over de indicatieve prijsbandbreedtes, de planning en het aankoopproces. 

Een goud randje
Bij de nieuwe vogelnaam hoort ook een nieuwe stijl. Daarom werken we de komende periode achter de schermen aan een nieuwe stijl en de eerste impressies van het project. Naar verwachting kunnen we begin februari een eerste sneak preview delen. 

Maak kans op een rondvlucht!

Heb je al een kijkje genomen op de bouwplaats van De Zangvogel? Dan zie je dat de woningen in rap tempo worden gebouwd! Tijd dus voor een nieuw deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt. Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van 52 nieuwe eengezinswoningen. Tussen de Talingstraat, Wielewaalstraat en de Sperwerlaan wordt ruimte gemaakt voor deze ontwikkeling. In de zomer van 2022 zal dit nieuwe deelplan in verkoop gaan.

Na De Broedvogel en De Zangvogel verwelkomen wij graag een nieuwe naam in De Nieuwe Vogelbuurt. Weet jij een leuke nieuwe naam voor het nieuwe deelplan? Laat het ons weten via je account en maak kans op een rondvlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport samen met twee vrienden, familieleden of kennissen.

Hoe werkt het?
Ga naar je account van De Nieuwe Vogelbuurt en stuur je naamsuggestie in via de accountomgeving tot 1 januari 2022. Met het projectteam kiezen we de meest originele en bij De Nieuwe Vogelbuurt passende naam uit. Op 12 januari 2022 maken we de winnaar bekend! 

 

Uitvoerder aan het woord


Een uitvoerder bij Dura Vermeer zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat de juiste materialen op de juiste dag en het juiste tijdstip op de bouwplaats aanwezig zijn. Ook geven ze sturing aan alle collega's en onderaannemers op de bouw. De uitvoerder zorgt ervoor dat iedereen zijn specifieke taak op de bouwplaats kan uitvoeren en dat iedere medewerker aan het einde van de dag de bouwplaats weer veilig verlaat. Vandaag gaan we in gesprek met Stefan den Hertog, uitvoerder op de bouwplaats van De Zangvogel.

 

                             
STEFAN, VANAF WELK MOMENT IN HET PROJECT KOMT EEN UITVOERDER IN BEELD?

"Goede vraag! Een uitvoerder wordt eigenlijk al in het begin van het bouwproces betrokken bij het project. Ik help het projectteam met het opzetten van een duidelijke bouwplanning. En zodra we starten met de bouw, dan word ik volledig ingezet op het project en ben ik voornamelijk op de bouwplaats te vinden."

 

 

 

                              

 


WAT MAAKT DE ZANGVOGEL VOOR JOU EEN SPECIAAL PROJECT?

"In De Zangvogel bouwen we net even anders dan we gewend zijn. Het project heeft een modulaire bouwmethodiek. Dit is een innovatieve manier van bouwen waarin je door voorafgaand heldere keuzes, het bouwproces buiten een heel stuk versnelt. De kopers krijgen hierdoor sneller de sleutel van hun toekomstige woning."

 

WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING IN PROJECT DE ZANGVOGEL?
"Omdat de bouwtijd veel korter is op dit project, moet je in een zeer korte tijd heel veel regelen. Dit kun je bij de klassieke bouwmethodiek over een langere periode verdelen. Het is dus heel belangrijk om scherp te blijven op dit project. Want als iets niet volgens planning verloopt, heeft dat gevolgen voor de rest van het proces. Deze grote uitdaging maakt het overigens wel super leuk om te werken aan dit project. Het is mooi om te zien dat we in zo'n relatief korte periode, mooie en kwalitatieve woningen kunnen neerzetten met elkaar."

De Zangvogel fase 3B is uitverkocht

In De Zangvogel maken we grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Stap voor stap vervangen we het beton voor hout. Hout is milieuvriendelijk, recyclebaar en neemt CO2 op. In fase 2 van De Zangvogel ontwikkelen we acht woningen met een houten casco. In fase 3B krijgt de ambitie voor een groener en gezonder Nederland een vervolg met woningtype Boompieper: twaalf huizen met een houten casco, een houten gevel en een vegetatiedak. 

Sinds april 2021 zijn we in verkoop met De Zangvogel fase 3B. Inmiddels zijn alle woningen verkocht! Wij wensen alle kopers alvast veel woonplezier in hun toekomstbestendige eengezinswoning of in hun buitengewone huis van hout. 

Onze projectontwikkelaar Joyce van Triet neemt je graag mee de nieuwe wijk in met deze video. Kijk je mee?

 

Samen groen

Team Klavertje Vier wil een bijdrage leveren aan een natuurvriendelijke groene stad. Zij geloven dat de inwoners van Vlaardingen zelf kunnen bijdragen aan het verbeteren van de natuur in hun stad. Het begint al in de eigen achtertuin. Verwelkom vogels, egeltjes en insecten door de tuin te vergroenen met vaste planten en struiken. 

Een groene wijk is vaak ook een fijne wijk om in te wonen. Een groenere stad is ook een schonere stad. Planten verwijderen fijnstof en gasvormige verontreiniging uit de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit. Ook dragen groene tuinen bij aan de strijd tegen wateroverlast in ons land. Want als slechts 10% van alle versteende tuinen wordt omgevormd naar groene tuinen, dan verdwijnt er jaarlijks ruim 30 miljoen m3 minder neerslag in het riool. 

Flora en fauna
Niet alleen mensen floreren beter in het groen, ook allerlei diersoorten zoals de bij, de vlinder, de libelle, egels en vogels. Maak van je tuin een paradijs door te kiezen voor planten die veel nectar en stuifmeel produceren of voor heesters die beschutting bieden aan kleine vogeltjes.

Tips voor een groene tuin
Zorg voor genoeg ruimte voor planten. Beperk dus het oppervlak aan verharding. Ook het type verharding is van belang. Regenwater kan makkelijker wegzakken door bestrating met kleine tegels. Wil je graag bakken met planten op je terras? Kies dan voor een open bodem, zodat het regenwater afgevoerd wordt naar de ondergrond. 

Wil je graag hulp bij het aanleggen en onderhouden van je tuin? Team Klavertje Vier helpt je graag.
Neem contact op via teamklavertjevier@gmail.com

 

 

Verkoopcoordinator aan het woord

Als één van de verkoopcoördinatoren van Dura Vermeer is Sheila Kuyvenhoven een belangrijk aanspreekpunt voor iedereen die belangstelling heeft in De Zangvogel. De werkzaamheden van een verkoopcoördinator zijn vergelijkbaar met die van een makelaar. Sheila begeleidt kopers in het aankoopproces, de verkoopdocumenten, de procedure en eventuele vragen. "Als koper komt er veel op je pad. Samen proberen wij dit zo makkelijk en leuk mogelijk te maken."

 

Sheila, hoe lang ben jij al betrokken bij project De Zangvogel en vanaf welk moment kom jij in beeld?

"Bij de ontwikkeling van het project kijken wij al over de schouders van onze collega's mee. Het leukste deel van ons werk begint als het project aan de buitenwereld gepresenteerd wordt. Dan staan we graag klaar voor geïnteresseerden om meer te vertellen over de wijk, de woningen en de procedure."

 

Wat maakt De Zangvogel een bijzonder project?

"De Nieuwe Vogelbuurt heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie meegemaakt. Van een wijk die voornamelijk bestond uit appartementengebouwen, naar een moderne en frisse wijk met eengezinswoningen. Bovendien kun je in deze wijk goed de duurzaamheidsambitie van Dura Vermeer terugzien. In het eerste deelplan, De Broedvogel, lagen de eerste zonnepanelen al op het dak. En nu in De Zangvogel realiseren we gasloze woningen en gaan we zelfs bouwen in hout. Het meest bijzondere zijn toch de bewoners. Zij zijn met heel veel enthousiasme dit avontuur aangegaan en wonen inmiddels met plezier in de wijk."

 

Wat wil jij de kopers meegeven?

"Tijdens het proces komt er veel op je af. Vergeet niet lekker te genieten van de ervaring. Want je eigen huis laten bouwen, dat maak je niet vaak mee!" 

Aftermovie Drive Thru Fase 3B

Op dinsdag 6 april begon de Start Verkoop van De Zangvogel fase 3B in Vlaardingen. 32 comfortabele eengezinswoningen in een buurt waar buren een praatje met elkaar maken. De Nieuwe Vogelbuurt is bij uitstek een plek om te genieten met het hele gezin. Het plan bestaat uit 20 gasloze en energieneutrale woningen van beton en nog eens 12 woningen uitgevoerd in hout. Deze huizen krijgen namelijk een houten casco, een houten gevel én een vegetatiedak. 

Tijdens de Drive Thru werden goodiebags uitgedeeld met alle benodigde verkoopdocumenten van het project. Zo kon jij als potententiele koper goed voorbereid de inschrijfperiode in. De zon wisselde geregeld af met een hagelbui, maar dat mocht de pret niet drukken. We vonden het leuk om jullie live en op afstand te zien. Natuurlijk hebben we een gave aftermovie gemaakt van het Drive Thru Event. Kijk je mee?

 

De Zangvogel fase 3B in verkoop!

Yes, vandaag is het zover: de verkoop van de 32 eengezinswoningen van De Zangvogel fase 3B! Vanaf 9.00 uur is het online formulier beschikbaar in de accountomgeving waarmee je kunt inschrijven op een woning naar keuze. De inschrijfperiode loopt tot 13 april 9.00 uur.

 

VANAVOND | DRIVE THRU EVENT

Wil jij graag meer informatie over het project? Kom dan langs tijdens het Drive Thru Event in De Nieuwe Vogelbuurt. Vanavond tussen 17.30 en 18.30 uur kun je het verkooppakket in ontvangst nemen. Veilig en op afstand vanuit de auto. Onze verkoopcoördinatoren staan op afstand voor je klaar om vragen te beantwoorden via de chatfunctie in jouw persoonlijke accountomgeving. 

 

 

KOM JIJ OOK LANGS?

Dinsdag 6 april 2021 17.30 - 18.30 uur
Tureluurstraat, 3136 GN Vlaardingen

 

 

Ben je niet in de gelegenheid om het informatiepakket op te halen tijdens het Drive Thru Event? Je kunt de verkoopdocumenten ook downloaden op de website. 
 

 

DRIVE THRU EVENT 6 APRIL

START VERKOOP 6 APRIL | DRIVE THRU
Na het paasweekend is het zover: de Start verkoop van fase 3B! En om dat te vieren organiseren wij een Drive Thru Event op dinsdag 6 april tussen 17.30 en 18.30 uur in De Nieuwe Vogelbuurt. Tijdens het Drive Thru evenement neem je jouw verkooppakket in ontvangst, gewoon veilig en op afstand vanuit de auto. Onze verkoopcoördinatoren staan op afstand voor je klaar om vragen te beantwoorden via de chatfunctie


KOM JIJ OOK LANGS?
Dinsdag 6 april 2021 17.30 - 18.30 uur
Tureluurstraat, 3136 GN Vlaardingen
 


DRIVE THRU VERKOOPPAKKET
We hebben met zorg een informatiepakket samengesteld om je te kunnen helpen bij de belangrijke keuze voor één van de woningen van De Zangvogel fase 3B. Het pakket bevat de volgende documenten:

 1. Verkoopbrochure
 2. Aankoopproces
 3. Veelgestelde vragenlijst algemeen
 4. Veelgestelde vragenlijst woningtype Boompieper
 5. V.O.N. prijslijst
 6. Cardboard VR-bril

 

Ben je niet in de gelegenheid om het informatiepakket op te halen tijdens het Drive Thru Event? Je kunt de verkoopdocumenten ook downloaden op de website vanaf dinsdag 6 april. Bij De Zangvogel fase 2 hebben we ook een Drive Thru georganiseerd voor de Start verkoop, bekijk hier de aftermovie van toen! 
 

 

 

SPELREGELS
De locatie van de Drive Thru is ter hoogte van de Tureluurstraat en te herkennen aan de opvallende projectvlaggen. Vanwege de coronamaatregelen en de doorstroming in de wijk kunnen we vragen helaas niet beantwoorden. Hiervoor hebben we een chatfunctie opengesteld in het persoonlijk account waar je terecht kunt met al jouw vragen. Geen auto? Je mag ook fietsend of wandelend door de Drive Thru. 

 

HET AANKOOPPROCES
Vanaf dinsdag 6 april om 9.00 uur is er in de accountomgeving een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vóór het einde van de inschrijfperiode bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid fase 3'. Tijdens het Drive Thru event neem je de verkoopdocumentatie in ontvangst. De inschrijving loopt tot 13 april om 9.00 uur.

Wil je meer weten over het aankoopproces? Het aankoopproces lees je op de website.

Webinar De Zangvogel fase 3B

Wil jij graag meer informatie over De Zangvogel fase 3B? Op woensdag 24 en 31 maart organiseren wij om 20.00 uur een webinar. In dit webinar vertellen we je graag alles over fase 3B van De Zangvogel. Over het project en het aankoopproces, hoe we gaan bouwen in hout en hoe we jouw woonwensen als koper realiseren. Helaas kunnen we dit wegens de huidige maatregelen niet persoonlijk toelichten tijdens een Start Verkoop evenement. Daarom organiseren we dit webinar, zodat je toch goed bent voorbereid om jezelf in te schrijven op een woning. Want De Zangvogel fase 3B gaat vanaf 6 april 2021 in verkoop. 

Meld je aan en ontvang een bevestigingsmail met de link naar het webinar. 

Graag tot dan!

 

 

Ontwikkelaar aan het woord

Ontwikkelaar Anneke van Driel is sinds kort onderdeel van het projectteam van De Zangvogel. "Als ontwikkelaar coördineer ik alle werkzaamheden, zodat de woningen gekocht en gebouwd kunnen worden." 

 

                             

Anneke, het nieuwe woningtype Boompieper heeft een bijzondere naam. Hoe zijn jullie aan de naam gekomen?

Leuke vraag! De Boompieper woningen komen in De Nieuwe Vogelbuurt, waar alle straten refereren naar verschillende vogelsoorten. Dus waarom deze bijzondere woningen in hout dan niet? Allereerst refereert het woord 'boom' naar alle houten elementen van deze woningen. Daarnaast is de Boompieper een vogelsoort dat graag leeft in bossen en open plekken, zoals De Kindervallei. Je kunt dit vogeltje herkennen aan zijn karakteristieke zangvlucht. De Boompieper zal zich enorm thuisvoelen in De Zangvogel, jij ook?

 

 

 

Waarom hebben jullie gekozen voor de drie elemeneten: houten casco, houten gevel en een vegetatiedak?

"Een woning van hout is de toekomst. Het is niet alleen een kwestie van willen, maar ook moeten. Onze aarde warmt op en we zijn ons bewust dat er bij de traditionele bouw met beton veel CO2 vrijkomt. Tijd om het anders aan te pakken. Hout is milieuvriendelijk, recyclebaar en neemt juist CO2 op. Wat het een goed alternatief maakt. In fase 2 van De Zangvogel hebben we al woningen ontwikkeld met een houten casco. Nu in fase 3B doen we daar een schepje bovenop. Een houten gevel in plaats van een bakstenen gevel is niet alleen een milieuvriendelijkere keuze, het ziet er ook nog eens gaaf uit! En als we dan toch stappen zetten richting een circulaire woning, dan mag het vegetatiedak ook niet ontbreken. Dit groene dak past heel mooi bij onze doelstelling. Het draagt bij aan de natuur en verhoogt de biodiversiteit. Het heeft daarnaast ook nog een geluiddempende werking. En zeg nou zelf: een tuin boven je hoofd is toch gaaf?"

 Waarom zijn de woningen nog niet geheel van hout?
"Hoewel hout erg stevig is, willen we natuurlijk wel de beste kwaliteit bieden. Op dit moment geven houten funderingspalen en begane grondvloeren nog niet de beste kwaliteit af. Daarom hebben we gekozen voor traditionele fundering met betonnen heipalen en een betonnen begane grondvloer. Ondertussen blijven we samen met onze partners doorontwikkelen met hout zodat we in de toekomst een woning volledig in hout kunnen ontwikkelen."


Wat zou je de toekomstige bewoners van de Boompieper mee willen geven?
"Bij Dura Vermeer streven we naar circulariteit en een gezonde toekomst. Nu, en voor volgende generaties. Met de ontwikkeling van de Boompieper hoop ik de bewoners het besef en de beleving van duurzaamheid mee te geven. Hopelijk zijn de nieuwe bewoners net zo trots als ik dat zij in een woning met houten elementen gaan wonen. En dat ze het verhaal achter hun woning verder vertellen. Met de Boompieper zetten wij de eerste stap en we gaan verder. Doe je mee?"

 

 

 

De BENG-eisen

Wonen in De Zangvogel betekent wonen in een groene en kindvriendelijke buurt in een comfortabele woning, volledig op de toekomst voorbereid. In een duurzame woning, want De Zangvogel fase 3B wordt een plan van de toekomst. Groen, veilig en BENG. Wat is dat nu eigenlijk?

 

Tot eind 2020 werd de energieprestatie van een woning uitgedrukt in een energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Om het energieverbruik in ons land te verlagen, stelt de overheid sinds 2021 nieuwe energie-eisen waaraan alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen: de BENG-eisen. BENG staat voor Bijna-EnergieNeutraal-Gebouw en is daarmee de nieuwe uitdrukking van de energieprestatie van een woning en vervanger van de EPC. In BENG wordt de energieprestatie van een gebouw uitgedrukt met drie indicatoren:

 

 • BENG 1 - De maximale energiebehoefte van de woning: dit is de hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen en koelen.
 • BENG 2 - Het primair fossiel energiegebruik: dit is de hoeveelheid energie die niet wordt geleverd door hernieuwbare bronnen en die nodig is om in de energiebehoefte van de woning te voorzien.
 • BENG 3 - Aandeel hernieuwbare energie: dit is de hoeveelheid energie die de woning kan opwekken door hernieuwbare bronnen, zoals met zonnepanelen.

 

Voor deze indicatoren worden afzonderlijke eisen gesteld waar minimaal aan moet worden voldaan. BENG 3 wordt uitgedrukt in een percentage: het aandeel hernieuwbare energie ten opzichte van het totale energieverbruik. De woningen in de Zangvogel fase 3 hebben een BENG 3 score van 100% en wekken daarmee álle gebouw gebonden energie zoals verwarming, verkoeling, warm tapwater en ventilatie zelf op. Wel zo fijn als je weet dat de energieprijzen de afgelopen tien jaar verdubbeld zijn! Hoe we de 100% weten te behalen? Door te kiezen voor slimme en bewezen technologie dat zichzelf terugverdient. Zo zorgt de bodemwarmtepomp voor verwarming, warm water en verkoeling en zorgen de zonnepanelen voor hernieuwbare energie.

 

De elektriciteit voor huishoudelijk apparatuur en verlichting is geen onderdeel van de BENG berekening. Hiervoor heb je nog wel een energierekening, net als de kosten voor de aansluiting van de netbeheerder en de energieleverancier. Echter gelden voor woningen met een BENG 3 score van 100% wel aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden. Maak een afspraak met de specialisten van Fundament Advies en ontdek jouw voordelen.

Nieuw in De Zangvogel: type Boompieper

DE BOOMPIEPER
Wonen in De Zangvogel betekent jarenlang woonplezier. Dat woonplezier ontwikkelen we nu ook in hout. Met een houten huis maken wij samen het verschil. En dat in een fijne buurt met veel groen en waar buren een praatje met elkaar maken. Dat is toch buitengewoon?
 
Onze aarde warmt op, de grondstoffen worden schaarser en de vraag naar duurzame woningen neemt toe. Tijd om in actie te komen, toch? Beton is een vervuilende grondstof in de bouw, daarom vervangen we stap voor stap het beton voor houten materialen. Hout is minder belastend voor de natuur: het is milieuvriendelijk, recyclebaar en zorgt voor meer CO2-opslag.


GOED NIEUWS!
Fase 3B van De Zangvogel bestaat in totaal uit 32 eengezinswoningen. 12 van de 32 woningen hebben een houten casco, een houten gevel én een vegetatiedak. We introduceren dan ook graag dit nieuwe woningtype: de Boompieper. 12 buitengewone huizen in hout. Door het gebruik van slimme installaties, zonnepanelen en een bodemwarmtepomp zijn deze woningen ook nog eens gasloos en energieneutraal. Optioneel kun je bij dit woningtype kiezen voor een laadpaal op je eigen parkeerplek. Zo dragen we bij aan een gezondere leefomgeving. Nu, en voor generaties in de toekomst. 
 
VEGETATIEDAK
De 12 woningen hebben naast een houten gevel en een houten constructie ook een groen vegetatiedak dat bestaat uit mossen en vetplantjes. Dit dak verhoogd de biodiversiteit, verbetert de luchtkwaliteit en heeft een geluiddempende werking. De Boompieper woningen zijn huizen van de toekomst. Met zo'n woning loop je dus voorop! 

 


6 APRIL IN VERKOOP
We zijn erg benieuwd wat jij van duurzaamheid en woningtype Boompieper vindt. Daarom waarderen we het enorm als je de enquête invult in jouw account (als je dat nog niet gedaan hebt). De Zangvogel fase 3B gaat op 6 april in verkoop met alle 32 woningen. Vanaf dat moment zijn de definitieve verkoopprijzen bekend en kun je jezelf inschrijven op jouw favoriete woning.

 

Bekijk nu fase 3B!

Nieuw op onze website: De Zangvogel fase 3B! Bekijk nu alle nieuwe impressies, de bandbreedteprijzen en het aankoopproces op onze website. Fase 3B bestaat uit 32 eengezinswoningen. Wonen in De Zangvogel betekent jarenlang woonplezier in een buurt met veel groen en waar buren een praatje met elkaar maken.  


Een woning op de toekomst voorbereid 
Dat woonplezier ontwikkelen we nu ook in hout. In dit nieuwe plan staat duurzaamheid wederom centraal. Dankzij slimme installaties zijn de woningen gasloos en energieneutraal. En we gaan zelfs een stap verder met 12 buitengewone huizen in hout. Deze woningen krijgen een houten casco, een houten gevel én een vegetatiedak. Zo dragen we bij aan een gezondere leefomgeving. Nu, en voor generaties in de toekomst!  


Kenmerken 

 • Gasloos en energieneutraal
 • Kindvriendelijk en alle voorzieningen in de buurt
 • Inclusief keuken, badkamer en toilet
 • Vloerverwarming en -koeling
 • Duurzaam en op de toekomst voorbereid

Bekijk in de accountomgeving alle woningen van De Zangvogel fase 3B. 
 

Wat zit er in de woning? 
Alle woningen zijn uitgerust met een luxe keuken met Siemens inbouwapparatuur en een luxe badkamer en toilet. De badkamer heeft in de basis zelfs een douchewand en een wastafelmeubel. Kies je optioneel voor gordijnen en wand- en vloerafwerking? Dan maak je de woning Ready 2 Move in. Dat is toch buitengewoon? In de accountomgeving kun je aangeven wat jouw woonwensen zijn.  

 

 

6 april in verkoop 
Wil jij wonen in één van onze comfortabele en complete woningen in De Zangvogel? Bekijk het aankoopproces van fase 3B met 32 eengezinswoningen, waarvan 12 buitengewone woningen met een houten casco, een houten gevel én een vegetatiedak op onze website! Vanaf dinsdag 6 april 2021 vanaf 9.00 uur is er in de accountomgeving een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je een woning in dit plan wilt kopen. Zorg dat je vóór het einde van de inschrijfperiode langs Fundament Advies bent geweest en in het bezit bent van het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid fase 3'. 
 

Hypotheekadviseur Fundament Advies 
Maak tot het einde van de inschrijfperiode vrijblijvend een afspraak met hypotheekadviseur Fundament Advies. Zij zoeken de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Wanneer een woning in De Zangvogel fase 3B haalbaar en betaalbaar voor jou is, dan ontvang je het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid fase 3’ welke nodig is voor de inschrijving op een woning in De Zangvogel. We adviseren je om alvast een digitale afspraak in te plannen via de accountomgeving. Ook als je dit certificaat al eerder hebt behaald bij fase 1 of 2.   

 

 

5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw

5 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR NIEUWBOUW
Vergeleken met bestaande bouw kan een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je jezelf realiseert waarmee een nieuwbouwwoning allemaal uitgerust is een wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie in de woningen en de lage energiekosten die daarbij horen.

 

1. ONDERHOUDSVRIJ
Alles aan je nieuwe thuis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw woning de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. OP MAAT
Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. Zo zijn er indelingsopties en diverse uitbreidingsmogelijkheden. In de V.O.N. prijs is een luxe keuken, badkamer en toilet inbegrepen. Deze zijn volledig naar wens samen te stellen. Bij De Zangvogel is dit mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer. Het is ook mogelijk om te kiezen voor wand- en vloerafwerking en gordijnen. Zo maak je de woning Ready 2 Move in. 

 

3. COMFORTABEL
Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen van het Bouwbesluit. Dit betekent onder meer dat de deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. ENERGIEZUINIG

Alle woningen in De Zangvogel zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Het energieverbruik dat hoort bij de woning (ventilatie en verwarming) wordt door de woning zelf opgewekt.

 

5. VEILIG
De woning is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontactdozen voorzien van randaarde. 

De Zangvogel fase 3A in Voorverkoop

Wil jij wonen in een groene en kindvriendelijke buurt? Vandaag is het zover: project De Zangvogel fase 3A is in Voorverkoop. Vanaf 9.00 uur is er in de accountomgeving een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je één van de 40 eengezinswoningen wilt reserveren. De inschrijving loopt tot 19 januari 9.00 uur. 

 

 

WEBINAR | 12 EN 14 JANUARI
Wil jij het webinar over De Zangvogel fase 3A graag bijwonen? Dat kan op dinsdag 12 januari en donderdag 14 januari om 20.00 uur. Wij geven je graag meer uitleg over het project, de buurt en het aankoopproces. Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze link:

https://duravermeer.ewebinar.com/webinar/start-verkoop-de-zangvogel-fase-3a-692

BIM engineer aan het woord

Als BIM engineer ben je bij Dura Vermeer verantwoordelijk voor de overgang van binnen naar buiten. De BIM engineer krijgt allerlei pakketten van eisen; van de gemeente, de architect of de wet- en regelgeving. De engineer zorgt ervoor dat het ontwerp hieraan voldoet. En als alles goed op elkaar aansluit en aan alle gestelde eisen is voldaan, vervolgens is hij het aanspreekpunt voor de uitvoerder tijdens de bouw. Wij spraken onze collega Niels, BIM engineer bij Dura Vermeer.

 

NIELS, KUN JE ONS VERTELLEN VANAF WELK MOMENT EEN BIM ENGINEER BIJ EEN PROJECT IN BEELD KOMT?
Ja zeker! Eigenlijk al vanaf het begin van het ontwerpproces. Zodra onze modelleurs aan het tekenen zijn geslagen worden wij betrokken bij het project om details te bespreken. Als BIM engineer help je vooral mee om alle technische eisen in het ontwerp van de architect te passen. Ik controleer de tekeningen van de modelleurs en gebruik deze om de betrokken partijen op gang te helpen.

 

 

WAT MAAKT DE ZANGVOGEL VOOR JOU EEN SPECIAAL PROJECT?
De Zangvogel is voor mij persoonlijk een heel speciaal project. Het is een project waarin we op een manier bouwen die we nog niet eerder hebben toegepast. Namelijk met zoveel mogelijk kant-en-klare elementen en bijvoorbeeld ingestorte vloerverwarming en steenstrips. Om ervoor te zorgen dat we dit goed kunnen uitvoeren, hebben we een lange voorbereidingstijd nodig. Inmiddels zijn we er namelijk al een jaar mee bezig. De Zangvogel is mijn allereerste project. Ik werk dagelijks met veel plezier aan project De Zangvogel. Het is heel leuk om te zien dat alles wat we bedacht en uitgetekend hebben, nu daadwerkelijk opgebouwd wordt.
 

WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING BIJ PROJECT DE ZANGVOGEL?
We bouwen op een innovatieve manier die we nog niet eerder hebben toegepast. Daarom hebben we alle standaard details opnieuw tegen het licht gehouden. Dagelijks kijken we of we de werkwijze kunnen verbeteren. We zaten al vroeg aan tafel met onderaannemers om hun deskundigheid goed toe te passen in de bouwmethode. En om ervoor te zorgen dat we samen een project neerzetten waar we trots op zijn.

 

 

WAT ZOU JE DE KOPERS MEE WILLEN GEVEN
Geniet van jullie nieuwe woning. Door te gaan wonen in De Nieuwe Vogelbuurt kiezen jullie voor een heel moderne en mooie woonwijk. Door alle duurzame opties in jullie woning helpen jullie ook nog eens mee aan een betere wereld. Samen maken we deze aardbol een stukje schoner en gezonder!  

 

 

BIM-modelleur aan het woord

 

Misschien heb je het woord BIM al eens voorbij zien komen. BIM staat voor Building Information Model(ing). Je kunt dit vertalen als een 'gebouw informatie model'. Het is een 3D-model van een gebouw waarin heel veel informatie opgesloten zit. De modelleur stelt zo'n model samen. Vandaag laten we Frits Coleo aan het woord, Senior BIM-modelleur bij Dura Vermeer.

 

FRITS, KUN JE ONS VERTELLEN WAT DE WERKZAAMHEDEN VAN EEN BIM-MODELLEUR PRECIES INHOUDEN?
Ja zeker! Als de koper de tekeningen van zijn/haar woning in handen krijgt, dan is de kans groot dat deze door mij of één van mijn collega's gemaakt zijn. Ook verder in het proces zorgt de modelleur ervoor dat er tekeningen beschikbaar zijn waar uiteindelijk een huis van gebouwd kan worden. Bijvoorbeeld plattegrond tekeningen, geveltekeningen en details. 
Als er woningopties zijn gekozen zorg ik ervoor dat deze ook in het model en op de tekening terechtkomen met de juiste maatvoering en gegevens. Bij een woning komen veel bouwkundige en installatie technische zaken kijken. Van een BIM-modelleur mag je verwachten dat hij/zij een gedegen bouwkundige kennis heeft. 

 

 

VANAF WELK MOMENT IN HET PROJECT KOMT EEN BIM-MODELLEUR IN BEELD?
De modelleur sluit aan op het moment dat er een definitief ontwerp van de architect is. In dit stadium is het duidelijk welk beeld de architect voor ogen heeft, alleen nog niet hoe het gemaakt moet worden. Vanaf deze fase heeft de BIM-modelleur geregeld een 'onder onsje' met de BIM-engineer om de details te bepalen. En dan begint het project technisch vorm te krijgen. We maken tekeningen voor de verkoop, het aanvragen van een bouwvergunning en verder tot aan de uitvoeringstekeningen. 

 

WAT MAAKT DE ZANGVOGEL VOOR JOU EEN SPECIAAL PROJECT?
Wat De Zangvogel voor mij bijzonder maakt, zijn de architectuur en de vernieuwde bouwmethode. We hebben als Dura Vermeer al meerdere blokken in De Nieuwe Vogelbuurt neergezet, maar fase 3 is toch weer nèt even anders van de vorige fasen.

 

 

WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING BIJ PROJECT DE ZANGVOGEL?
Het gaat er bij mij vooral om hoe ik de visie van de architect in het 3D-model krijg. In fase 3 zitten weer wat uitdagende details zoals het mooie kader over meerdere verdiepingen. Daarnaast vind ik het persoonijke altijd een leuke uitdaging om binnen de gestelde tijd, met zo min mogelijk muisklikken, het werk voor elkaar te krijgen. Dat zal ook nu weer het geval zijn!

 

WAT ZOU JE DE KOPERS VAN DE ZANGVOGEL MEE WILLEN GEVEN?
Wonen in De Zangvogel is niet wonen in een dertien-in-een-dozijn-woning. Tuurlijk koop je een thuis voor jezelf en je familie, maar je draagt ook bij aan circulariteit en vooruitgang. En ohja: als je de tekeningen van je woning overhandigt krijgt, denk ook even aan de modelleur!

 

De Zangvogel fase 3A!

De Zangvogel fase 3A komt eraan! In dit nieuwe plan, staat duurzaamheid wederom centraal. Voel je thuis in deze groene en kindvriendelijke buurt. Het is bij uitstek de plek om te genieten met het hele gezin! 

 

WONINGAANBOD 3A STAAT ONLINE!
Met de variatie aan woningtypes, biedt De Zangvogel voor ieder wat wils.
Fase 3A bestaat uit 40 eengezinswoningen die eind dit jaar/begin volgend jaar in Voorverkoop gaan.

Binnenkort volgt meer uitleg over het aankoopproces.

 • 28 Tussenwoningen met een woonoppervlakte van 116 m2.
 • 8 Tussenwoningen met dakkapel en een woonoppervlakte van 118 m2.
 • 4 Hoekwoningen met een plat dak en een woonoppervlakte van 134 m2. 

 

 

 

IN GESPREK MET FUNDAMENT ADVIES
Wonen in De Zangvogel is natuurlijk een garantie voor heel veel jaren woonplezier. Een goed hypotheekadvies is daar de basis van. Om je samen met Fundament Advies voor te bereiden op een mooie, financieel gezonde toekomst, gaan zij het liefst zo vroeg mogelijk met jou in gesprek. In fase 3A zullen we de woningen toewijzen aan inschrijvers met het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid fase 3' van hypotheekpartner Fundament Advies. Daarom adviseren we je om alvast een digitale afspraak in te plannen met hen. Ook als je dit certificaat al eerder hebt behaald bij De Zangvogel fase 1 of 2. Je kunt alleen een afspraak met Fundament Advies aanvragen door het formulier in jouw account in te vullen. 

 

 

WONINGVOORKEUR
Het plan De Zangvogel krijgt er straks weer 40 eengezinswoningen bij! Elke woning is inclusief luxe keuken, badkamer en toilet. Het is nu mogelijk om je woningvoorkeur aan te geven in de accountomgeving. Binnenkort kunnen wij meer informatie geven over het aankoopproces van de woningen in De Zangvogel fase 3A.

De Zangvogel fase 2 uitverkocht

De laatste handtekening is deze week gezet en daarmee is De Zangvogel fase 2 volledig uitverkocht. Goed nieuws, want fase 3 staat alweer voor de deur! Eind dit jaar, begin volgend jaar gaan we met deze fase in verkoop. De Zangvogel fase 3 bestaat uit 72 eengezinswoningen met woonoppervlaktes van 116 m² tot 134 m². Wonen aan een groene binnenhof of in een woning met een houten casco, houten gevel en een groen dak. Het kan in de derde fase van De Zangvogel!

 

WOONWENSEN
Afgelopen week hebben we al wat schetsen gedeeld van de nieuwe woningen in De Zangvogel fase 3. En daar hebben we veel leuke reacties op ontvangen. We willen bij de nieuwe woningen van fase 3 graag rekening houden met jullie woonwensen. Daarom is er een woonwensenenquête beschikbaar in de accountomgeving. Middels deze enquete kun je jouw woonwensen aan ons doorgeven. We zijn erg benieuwd!

 

Eind oktober, begin november verwachten we meer mooie impressies weer te geven van de woningen van De Zangvogel fase 3.

 

Verkoopcoordinator aan het woord

Het projectteam van De Zangvogel bestaat uit een gepassioneerd team met ieder zijn eigen kwaliteiten en werkzaamheden. Vandaag geven we een gezicht aan één van onze Verkoopcoördinatoren: Ian Brand. En voor de oplettende kijker: je hebt Ian recent nog voorbij zien komen in onze Aftermovie van de Drive Thru in De Nieuwe Vogelbuurt.

 

 

Ian, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een Verkoopcoördinator bij Dura Vermeer precies inhouden?
Ja zeker! De werkzaamheden zijn zeer divers. Als verkoopcoördinator ben je bezig vanaf het ontwerp van de woningen tot aan de verkoop. We adviseren de ontwikkelaar en de projectmanager met betrekking tot de wensen van kopers (opties). Daarnaast controleren we alle verkoopdocumentatie zoals tekeningen, technische omschrijving en contractstukken voordat de verkoop begint. Maar misschien wel het belangrijkst is het beantwoorden van kopersvragen en uitleg geven over het kopen van een nieuwbouwwoning. Wij geven kopers een visueel beeld van de woningen, de omgeving en het bouwproces. Daarnaast adviseren en begeleiden we kopers in de keuzes in de ruwbouw zoals: een uitbouw en dakvensters. Tot slot leggen we de koop-/ aannemingsovereenkomst uit en zorgen we ervoor dat onze kopers precies weten wat ze de komende tijd te wachten staat. Pas dan kun je met een goed gevoel een nieuwbouwwoning kopen bij Dura Vermeer.

 

Vanaf welk moment in het project komt een Verkoopcoördinator in beeld?
Het liefst worden we al vanaf het begin van de ontwikkeling betrokken bij het project. Dan kunnen we het projectteam al vroeg adviseren in de woningindeling en -typologie met de daarbij horende opties. Dit om een zo aantrekkelijk mogelijke woning te realiseren voor de koper.

 

 

Wat maakt De Zangvogel voor jou zo speciaal?

Toen ik naar Nederland verhuisde ben ik als eerst in Vlaardingen komen wonen. Ik kwam dus regelmatig in de wijk Holy. De wijk kenmerkte zich toen in kleine twee-laagse woningen en portiek flats. Nu een aantal jaar later hebben deze woningen plaats gemaakt voor nieuwe eengezinswoningen. Inmiddels zijn alle 6 fasen van De Broedvogel gerealiseerd waarvan ik de kopers van de laatste 3 fasen heb mogen adviseren en begeleiden als kopersadviseur. Met De Kindervallei als middelpunt van de wijk en alle voorzieningen in de buurt, is dit een ideale locatie voor gezinnen. 

 

Hoe ervaar jij in deze tijden het digitale contact met (potentiële) kopers van De Zangvogel?
Ik geloof dat we steeds meer digitaal contact zullen hebben met onze kopers. In het begin van COVID-19 waren persoonlijke gesprekken ineens niet meer mogelijk. Dit was voor iedereen natuurlijk even wennen. Maar langzamerhand begint het een gewoonte te worden. Ik merk dat kopers van een woning het nog steeds op prijs stellen om de uitleg over de woning en het proces te krijgen in een persoonlijk gesprek. De emotie van kopers is dan tastbaar waardoor wij als verkoopcoördinatoren beter in kunnen spelen op vragen en gevoelens. Wij begrijpen heel goed dat het kopen van een woning een belangrijke gebeurtenis is in iemands leven en willen kopers graag een goed gevoel geven. Dat kan het best face to face.

 

Aftermovie Drive Thru

Op dinsdag 7 juli was de Drive Thru door De Nieuwe Vogelbuurt. Dit was het startsein voor de start verkoop van De Zangvogel fase 2 met 35 ruime en energieneutrale eengezinswoningen. Tijdens de Drive Thru kreeg je een goodiebag met alle verkoopdocumentatie van het project. Natuurlijk hebben we hier een leuke aftermovie van gemaakt. We lieten onze verkoopcoördinator Ian Brand aan het woord.

 

 

7 juli 2020 Drive Thru Event

DRIVE THRU EVENT

De Zangvogel, een groene en kindvriendelijke buurt in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy. Je vliegt je toekomst tegemoet in één van de 35 ruime, comfortabele en complete woningen van De Zangvogel fase 2. Bekijk het woningaanbod op de website.

Op dinsdag 7 juli 2020 is de start verkoop van dit project. Om de start verkoop te vieren organiseren we een Drive Thru event op dinsdag 7 juli van 19.00-20.00 uur in De Nieuwe Vogelbuurt. Tijdens het Drive Thru event neem je het start verkoop pakket van De Zangvogel fase 2 in ontvangst. Daarnaast staan onze makelaars voor je klaar om jouw vragen via de chatfunctie in het persoonlijk account te beantwoorden.

 

KOM JIJ OOK LANGS?

Dinsdag 7 juli 19.00-20.00 uur
De Nieuwe Vogelbuurt, Sperwerlaan 649, 3136 GP Vlaardingen

 

BEKIJK HIER DE ROUTE:

 

SPELREGELS

Je rijdt de wijk binnen via de Zwanensingel/Tureluurstraat of Zwaluwenlaan/Sperwerlaan. De locatie van de Drive Thru is ter hoogte van de Sperwerlaan en te herkennen aan de opvallende projectvlaggen. Vanwege de coronamaatregelen en de doorstroming in de wijk kunnen we vragen helaas niet beantwoorden. Hiervoor hebben we een chatfunctie opengesteld in het persoonlijk account waar je terecht kunt met al jouw vragen. Wanneer blijkt dat het te druk is in de wijk, vragen we automobilisten op een later moment terug te komen. Geen auto? Je mag ook fietsend of wandelend door de Drive Thru. Ook hier geldt dat er geen mogelijkheid is tot het stellen van vragen wegens de doorstroming in de wijk.

 

HET DRIVE THRU START VERKOOP PAKKET

We hebben met zorg een informatiepakket samengesteld om je te helpen bij het maken van de belangrijke keuze voor één van de woningen in De Zangvogel. Het pakket bevat de volgende documenten:

 • Verkoopbrochure
 • V.O.N. prijslijst
 • Aankooptraject
 • Algemene veelgestelde vragenlijst
 • Veelgestelde vragenlijst 8 HSB-woningen
 • Cardboard VR-bril

Ben je niet in de gelegenheid om het informatiepakket op te halen tijdens het Drive Thru event? Je kunt het informatiepakket en aanvullende informatie ook downloaden op de website vanaf woensdag 8 juli 2020. 

 

HET AANKOOPPROCES

Vanaf dinsdag 7 juli 2020 om 9.00 uur is er in de accountomgeving een formulier beschikbaar waarmee je kunt aangeven dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vóór het einde van de inschrijfperiode bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid fase 2'. Tijdens het Drive Thru event neem je de verkoopdocumentatie in ontvangst. De inschrijving loopt tot dinsdag 14 juli 2020 om 9.00 uur.

Wil je meer weten over het aankoopproces? Het aankoopproces lees je op de website.

5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw!

5 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR NIEUWBOUW
Voor veel mensen is de prijsstelling van een nieuwbouwwoning onbegrijpelijk. Ze vragen zich iedere keer weer af waarom er geen woningen gebouwd worden van €200.000,- gericht op starters. De waarheid is dat vaak alleen de grond ónder de woning al €200.000,- kost. En dan moet uiteraard de eerste baksteen nog gelegd worden. Vergeleken met bestaande bouw zal een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je jezelf begint te realiseren waarmee een nieuwbouwwoning allemaal uitgerust is en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie in de woning en de lage energiekosten die daarbij horen. Je leest hier meer over de 5 meest genoemde voordelen van nieuwbouw.

 

 

 

 

1. ONDERHOUDSVRIJ
Alles aan je nieuwe thuis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw woning de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. OP MAAT
Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. De keuken, de badkamer en het toilet zijn helemaal naar wens samen te stellen. Bij De Zangvogel is dit mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer.

 

3. COMFORTABEL
Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen van het Bouwbesluit. Dit bekent onder meer dat de deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. ENERGIEZUINIG
Alle woningen in De Zangvogel zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dit wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (ventilatie en verwarming) door de woning zelf wordt opgewekt. 

 

5. VEILIG
De woning is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontactdozen voorzien van randaarde. 

Comfortabel wonen in De Zangvogel

 

Wonen in een groene en kindvriendelijke buurt, het kan in De Zangvogel.

Maar welke comfort en luxe is mogelijk in zo'n energieneutrale woning?

 

Wonen in De Zangvogel, betekent wonen in een goed geïsoleerd huis. Dit houdt in dat de woningen warm zijn in de winter en heerlijk koel in de zomer. Dankzij een warmte- en koudeopslag in de bodem onder de woning, wordt energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen. De warmtepomp op de begane grond zorgt ervoor dat deze warmte en koude worden gebruikt waar die op dat moment nodig zijn. De woningen in De Zangvogel hebben allemaal vloerverwarming en -koeling. Dankzij een uitgekiend klimaatsysteem is de temperatuur in huis altijd constant. De warmtepomp geeft warmte af aan de vloerverwarming. Hierbij wordt 80% van de warmte uit de bodem gehaald en de overige 20% van het elektriciteitsnetwerk. De zonnepanelen op het dak leveren voldoende elektriciteit om de warmtepomp te laten verwarmen. En zo blijft het dus heerlijk warm in huis.

 

In de zomer daarentegen is het prettig om de woning koel te houden. Dankzij een circulatiepomp in de warmtepomp is dit mogelijk. Voor koeling komt 95% van de koude direct uit de bodem. Is het koud buiten? Dan zorgt de warmtepomp ervoor dat de vloer aangenaam warm aanvoelt. Is het warm buiten? Geen punt, de vloerkoeling zorgt voor extra comfort. Deze systemen kun je in de basis huren en optioneel kopen.

 

Wat zijn de voordelen?

 1. Extra ruimte in huis doordat er geen radiatoren meer nodig zijn
 2. Een gelijkmatige temperatuur in huis
 3. Geen warme luchtstromen meer en geen ronddwarrelend stof
 4. Lage energierekening

 

Bekijk op de video hoe warmte en koude uit de bodem de woning binnenkomt:

 

INTERVIEW: ontwikkelaar aan het woord

 

Als ontwikkelaar van De Nieuwe Vogelbuurt staat Joyce van Triet (Dura Vermeer) helemaal aan het begin van deze kindvriendelijke en groene wijk. In dit interview lees je onder andere over de 8 duurzame woningen in fase 2 van De Zangvogel.

 

 

Joyce, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer inhouden?

Als ontwikkelaar bij Dura Vermeer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en realisatie van nieuwbouwprojecten. We starten in de ontwikkelfase, waarin je samen met het ontwerpteam tot een gewenste verkaveling met woonproducten komt. Het is belangrijk om de wensen van de beoogde doelgroep hierin mee te nemen. We vragen daarom geïnteresseerden naar hun voorkeur via enquêtes, woonbeurzen en events. Hoe de woningen er uiteindelijk uit komen te zien, bedenk je samen met de architect, zie ook het nieuwsbericht: Architect aan het woord. De ontwikkelaar bewaakt de financiën, de kwaliteit en de planning en haalt daarvoor de juiste informatie op bij een team van specialisten en adviseurs. Nadat het ontwerp getoetst en goedgekeurd is door de Welstand, start de verkoopfase. Als ontwikkelaar werkt je naar een start verkoop toe, maar we zijn er nog niet. Ook tot aan de start van de bouw blijf je betrokken bij het verkoopproces. Je ondersteunt de makelaar/verkoopcoördinator en de kopersadviseur in het beantwoorden van kopersvragen. Na enige tijd komt de start van de bouw in zicht. En je raadt het al… ook tijdens de uitvoering houd je contact met het team en controleer je of de woningen gebouwd worden zoals je ooit bedacht hebt samen met de architect.
Leuk werk heb ik, hè?

 

 

Vlieg je toekomst tegemoet, hoe zijn de woningen van De Zangvogel gericht op de toekomst?

De woningen in De Zangvogel zijn allemaal gasloos en energieneutraal. Mijn collega Michiel de Roo vertelde hier eerder meer over in het nieuwsbericht: Projectmanager vertelt over duurzame woningen. In de tweede fase van De Zangvogel komen naar aanleiding van de online enquête 8 duurzame woningen, hier is veel vraag naar. Door nú te investeren zijn we straks beter voorbereid op de aankomende wetgeving waarin Nederland 50% circulair wil zijn in 2030 en volledig circulair in 2050. Over toekomstgerichte woningen gesproken, we bouwen met deze 8 duurzame woningen ook aan de toekomst van onze wereld.

 

 

Wat maakt de 8 duurzame en circulaire woningen in fase 2 zo bijzonder?

Klimaatverandering en het steeds schaarser worden van grondstoffen is een urgent probleem dat moet worden aangepakt. Wij als Dura Vermeer vinden dat de bouwsector de komende jaren een flinke slag moet maken in het gebruik van duurzame materialen en bouwmethoden.Terwijl we traditioneel gezien gewend zijn om met beton en andere steenachtige materialen te bouwen, realiseren we ons dat deze manier van bouwen een te hoge belasting vormt op het milieu en dat het tijd is om dit anders aan te pakken.

 

Het casco van deze 8 bijzondere woningen wordt uitgevoerd in hout. We zorgen ervoor dat de ‘verbindingen’ zoveel mogelijk losmaakbaar zijn. Voorbeelden van deze verbindingen zijn naast het casco met de houten wanden en vloeren onder andere de prefab houten binnenwanden, demontabele vloerplaat voor vloerverwarming en metselwerk dat simpelweg in elkaar geklikt wordt.

 

 

Wat zijn de voordelen van een houten casco?

Er zijn heel veel voordelen te benoemen, waaronder de CO2 opslag. Bomen nemen CO2 op wanneer ze groeien, maar dit stopt op het moment dat ze volwassen worden. Wanneer we de volwassen bomen gebruiken en nieuwe bomen planten, kunnen we de CO2 opname op gang houden. Door woningen in hout te bouwen creëren we een lange termijn CO2 opslag. Houten woningen zijn gezonder en duurzamer. Door hout toe te passen in de gevels en vloeren, wordt het leefklimaat beter beheerst. Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af terwijl steenachtige materialen dit niet (voldoende) doen. De luchtvochtigheid van een houten woning is vele malen beter. Daarnaast heeft hout een zeer goede isolatiewaarde. Hierdoor wordt de woning nog duurzamer en energiezuiniger.

 

"Gezond wonen is gezond leven!"

 

 

Waarom is volgens jou De Nieuwe Vogelbuurt zo’n fijne buurt?

Je kent altijd wel iemand die in De Nieuwe Vogelbuurt woont of je woont er natuurlijk zelf. Buren komen bij elkaar over de vloer, de kinderen spelen gezellig in de Kindervallei, er worden optochten en andere buurtfeestjes zoals (sport)spelletjes en BBQs georganiseerd en ook houdt iedereen een oogje voor elkaar in het zeil. Hierdoor is er een gezellige, gemoedelijke en veilige sfeer. We zien dat veel bewoners en kopers een link hebben met Vlaardingen en omstreken. Uiteindelijk keert iedereen weer terug naar zijn of haar oude ‘nest’.

 

"We lijken wel vogeltjes!"

Wij bouwen door!

Wij, als projectteam De Zangvogel, zetten alles op alles om de realisatie van het project door te laten gaan. Wij werken veilig en houden ons aan de actuele maatregelen van het RIVM. Ondanks de spannende en vervelende situatie, sturen wij op de voortgang van de projecten en werken wij door aan de ontwikkeling en bouw van de nieuwe woningen.

Op alle bouwplaatsen van Dura Vermeer hebben we maatregelen getroffen en we volgen zeer strikt de maatregelen van het RIVM. Evenementen voor onze nieuwe kopers kunnen helaas niet door gaan, want veiligheid staat bij ons op 1.

De interesse in nieuwbouwwoningen is zoals altijd groot. Verschillende projecten zijn de afgelopen tijd met succes in verkoop gegaan. Het enige verschil is dat ons verkoopproces nu voor een groot gedeelte digitaal verloopt, om risico’s te voorkomen. We gebruiken digitale middelen om zoveel mogelijk op afstand te kunnen werken.

Bekijk ons aanbod online. Ben je geïnteresseerd in één van onze karaktervolle woningen? Registreer je dan op de website en blijf op de hoogte. Je kunt ons ook volgen via Facebook.

Woonbeurs Rotterdam verplaatst!

Op donderdag 12 maart is besloten om Woonbeurs Rotterdam + regio te verplaatsen naar zaterdag 27 en zondag 28 juni. 
De locatie blijft ongewijzigd, het WTC in Rotterdam.

Meer informatie lees je hier: https://woonbeursrotterdam.nl/nieuws/woonbeurs-vanwege-coronavirus-verplaatst-naar-zaterdag-27-en-zondag-28-juni?fbclid=IwAR0tk0gEqjLMXBDnexh8xk-dHiINxHzytq70uphP1SGWcORXok3kz3p1JQ8

 

 

Circulaire woningen in De Zangvogel

 

Bij De Zangvogel in Vlaardingen zetten we de eerste stappen naar een circulaire woning met als ultiem doel een gezonder en groener Nederland. Op dit project wordt onze droom werkelijkheid. We bouwen hier in fase 2 van dit project 8 woningen met een houten casco.

We vervangen bij deze 8 nieuwe woningen het beton voor hout; door deze verandering kunnen we al grote impact maken. Door het beton in de constructie te vervangen, verlagen we onze Co2 uitstoot en verbeteren we onze footprint. Ondertussen continueren we onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor de overige materialen.

 

Innovatieprijs
Het idee voor deze woningen werd in 2019 door het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West ingezonden voor de Dura Vermeer Innovatieprijs 2019. Deze prijs is onderdeel van het Dura Vermeer Innovatietraject. Continu zijn wij op zoek naar vernieuwingen. Zo kunnen bijvoorbeeld al onze medewerkers ideeën op het gebied van duurzaamheid en digitalisering pitchen en delen op ons interactieve Innovatieplatform. Innovatieve ideeën worden aangejaagd, gefaciliteerd en gecoördineerd.

Een van die ideeën is De Zangvogel. En dit idee wordt in 2020 werkelijkheid, we gaan de woningen bouwen! Bij Dura Vermeer willen we klaar zijn voor de toekomst en als een van de eerste bouwers volledig circulair bouwen. ‘Onze droom is dat de circulaire woning op grote schaal gebouwd wordt in de toekomst’, aldus het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Naar verwachting gaan de 8 woningen medio 2020 in verkoop.

In de volgende fases van De Zangvogel gaan we stap voor stap verder met ons streven naar een geheel circulaire woning, een woning die gerealiseerd en gebruikt zal worden zonder waardeverlies tot gevolg. Dit in iedere schakel van de keten. Van begin tot einde. Ons product moet uiteindelijk passend zijn in een bouwconcept zodat we opschaalbaar, betaalbaar en haalbaar kunnen bouwen.

Bouwen aan de toekomst
Onze ambitie is om topvernieuwer in de bouw te zijn en te blijven. Proactief kijken we naar innovatieve oplossingen, oplossingen die waarde toevoegen voor onze klant, onze leefomgeving en de maatschappij. Met innovaties kunnen we als bedrijf het verschil maken. Door oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken. Zoals deze slimme integrale oplossingen gericht op de CO2-uitstoot en circulaire woonconcepten.

Dit doen we niet alleen, maar samen met onze medewerkers, onze klanten en onze partners.Zo bouwen we bij Dura Vermeer aan de toekomst. First stop: De Zangvogel in Vlaardingen.

 

Uitnodiging Woonbeurs Rotterdam en Vlaardingen

Het is bijna zover, Woonbeurs Rotterdam! Maak kennis met het nieuwbouwproject De Zangvogel in Vlaardingen. Wij nodigen je graag uit op zaterdag 21 en zondag 22 maart tussen 12.00 - 17.00 uur in het WTC in Rotterdam.

De Zangvogel: een kindvriendelijke, veilige en groene buurt in Vlaardingen. De Nieuwe Vogelbuurt is gericht op de toekomst, met comfortabele en ruime woningen en alle voorzieningen in de buurt. Op de Woonbeurs vertellen we je graag alles over deze complete woningen op onze stand. Wij presenteren je onder andere woningplattegronden, impressiebeelden, technische specificaties en alle overige informatie over De Zangvogel.

 

 

Zeer complete woningen
In fase 2 worden in totaal 35 eengezinskoopwoningen aangeboden in een nieuwe architectuurstijl. De woningen zijn in de basis groter én energieneutraler dan de woningen in De Broedvogel. De Rijwoningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126m² tot 135m². De 8 Parkwoningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140m² tot maar liefst 151m². Heerlijk ruim wonen dus!

De woningen in De Zangvogel zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet. Het gastentoilet op de begane grond en badkamer met tweede toilet worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk.

 

Bereikbaarheid
De uitstekende ligging van De Nieuwe Vogelbuurt zorgt ervoor dat de nieuwbouwwijk goed bereikbaar is. Zo is het centrum van Vlaardingen op nog geen 10 minuten fietsafstand en is de A20 via de ontsluitingswegen snel binnen bereik. Het strand in Hoek van Holland ligt op 20 minuten afstand en hartje Rotterdam op 18 minuten. Met de toekomstige metroverbinding is Vlaardingen straks zelfs nog beter bereikbaar!

 

Wonen in De Nieuwe Vogelbuurt?
Wij ontvangen je graag op zaterdag 21 en zondag 22 maart op de Woonbeurs in het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam.

Wij verheugen ons op je komst!

 

Hartelijke groet,

Het verkoopteam van De Zangvogel

De Zangvogel fase 1B volledig onder optie

De kindvriendelijke, veilige en groene buurt De Zangvogel is in trek. Na het succes van fase 1A, zijn we ook met fase 1B snel in verkoop gegaan. En wederom met succes!  Alle 32 stijlvolle woningen zijn inmiddels onder optie. De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen is gericht op de toekomst, met comfortabele en ruime woningen en alle voorzieningen in de buurt.

De Zangvogel fase 2

In fase 2 worden in totaal 35 eengezinskoopwoningen aangeboden in een nieuwe architectuurstijl. De woningen zijn in de basis groter én energieneutraler dan de woningen in De Broedvogel. De Rijwoningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126m² tot 135m². De 8 Parkwoningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140m² tot maar liefst 151m². Heerlijk ruim wonen dus!

De woningen in De Zangvogel zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer met toilet. Het gastentoilet op de begane grond en badkamer met tweede toilet worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk.

 

Project in verkoop!

De Zangvogel fase 1B is in verkoop! 
Klik hier om in te loggen en je in te schrijven op jouw favoriete woning(en).

Aankooptraject

 • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen. Als je al in het bezit bent van dit certificaat, dan hoef je niet nogmaals langs te gaan. 
 • Van 28 januari tot 4 februari 2020 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vooraf bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’. 
 • Vanaf 6 februari worden de woningen toegewezen. Alleen als je de woning toegewezen krijgt, dan krijg je de optie om een woning te kopen.  

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 


De parkwoningen langs de Kindervallei


Woningaanbod 1B
Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. Fase 1B bestaat uit 32 ruime eengezinswoningen:

 • 24 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 135m2 
 • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 151m2  

Bekijk het woningaanbod van fase 1B met 32 eengezinswoningen op de website.


Ruime rijwoningen met veel sfeer


Vragen?
Op deze website hebben we antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

 

Woningaanbod 1B staat online

De Zangvogel fase 1B komt eraan! In dit nieuwe plan, nabij de Kindervallei, staat duurzaamheid centraal. Alle woningen zijn gasloos en krijgen een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen.

Woningaanbod 1B staat online
Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. Fase 1B bestaat uit 32 ruime eengezinswoningen die 28 januari in verkoop gaan:

 • 24 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 135m2
 • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 151m2 

Bekijk het woningaanbod van fase 1B met 32 eengezinswoningen op de website.
 


De parkwoningen langs de Kindervallei
 


Ruime rijwoningen met veel sfeer

Geef in je account jouw favoriete woning door.


Fase 1B gaat 28 januari 2020 in verkoop!
Start verkoop fase 1B:

 • Locatie: Het Breinpaleis, Roerdompstraat 1 Vlaardingen
 • Datum: dinsdag 28 januari 
 • Tijd: 19.00 uur tot 20.00 uur

Op het evenement kun je een minibrochure en een prijslijst met definitieve VON-prijzen ophalen. Daarnaast is het verkoopteam aanwezig om alle vragen over dit project te beantwoorden. We adviseren je om vóór de Start verkoop langs Fundament Advies te gaan voor het behalen van het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid'. Bel naar 010 460 89 00 om een afspraak te maken.

Aankooptraject

 • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen. Als je al in het bezit bent van dit certificaat, dan hoef je niet nogmaals langs te gaan.
 • Van 28 januari tot 4 februari 2020 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt kopen. Zorg dat je vooraf bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’.
 • Vanaf 6 februari worden de woningen toegewezen. Alleen als je de woning toegewezen krijgt, dan krijg je de optie om een woning te kopen. 

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 


Vragen?
We geven antwoord  op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

INTERVIEW: de architect van De Nieuwe Vogelbuurt aan het woord

Voor de nieuwste fase in De Nieuwe Vogelbuurt, De Zangvogel,  konden geïnteresseerden hun woonwensen doorgeven via een digitale vragenlijst. Architect Rien de Ruiter (Klunder architecten) heeft deze wensen meegenomen in het ontwerp van de woningen en vertelt hoe dit ontwerp tot stand is gekomen. 
 

Rien, kun je ons een kijkje geven in de taken van een architect, van aanvraag tot definitief ontwerp?
Als architect heb je veel uiteenlopende taken. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit het creëren van een concept en het ontwerpen van de woningen en de wijk, maar ook het verbeelden hiervan in de bestaande omgeving. Daarnaast maken we bouwkundige tekeningen en berekeningen voor het indienen van de bouwaanvraag met als doel het verkrijgen van een bouwvergunning. 

Vanaf welk moment in een project komt een architect in beeld?
Het liefst vanaf het eerste moment, bij het maken van een stedenbouwkundige verkaveling en bij de eerste schetsen van de woningen.

De Zangvogel is een duurzame wijk in De Nieuwe Vogelbuurt. In hoeverre komt dit terug in de ontwerpen en wat maakt het zo uniek?
Het vertrekpunt in dit ontwerp is de Trias Energetica; een driestappenstrategie om een energiezuinig ontwerp te maken.

 1. Energieverbruik minimaliseren door goede isolatie en luchtdicht bouwen;
 2. De toepassing van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Deze zie je goed terug in De Zangvogel!;
 3. Geen gebruik meer maken van eindigende energiebronnen zoals aardgas.

Opvallend is de eenheid in het ontwerp. Waarom heb je hier zo specifiek voor gekozen?
Er is gekozen voor een eenheid in het ontwerp zodat het bouwblok mooi afsteekt tegen de al aanwezige kleurrijke natuur, zoals de verschillende bomen in het park. Alle woningen hebben dus een warme en rustige kleur bakstenen. Als afwisseling hebben sommige woningen een gevel van 3 verdiepingen hoog en zijn de vier hoekwoningen van het parkblok in zijn geheel afwijkend met plat dak en gemetselde tuinmuren.

Wat vind je zelf het mooiste aan de woningen van De Zangvogel?
De woningen aan het park zijn breder en hebben een groot raam met doorgaande luifel aan de voorgevel. Alle woningen hebben in plaats van een voortuin een stoep waar ze een bankje en bloempotten kunnen plaatsen. Hier vindt de interactie onderling tussen de bewoners plaats en krijgt elke woningen een unieke uitstraling.

Tot slot. In hoeverre heb je in de woningen rekening gehouden met de kinderen die er komen te wonen?
Via twee wandelroutes door de wijk kunnen kinderen veilig, zonder oversteken, naar het park om te spelen. De woningen zijn ruim van opzet en op de derde verdieping is voldoende ruimte voor extra kinderkamers met een grootvenster in de gevel!

Voorverkoop fase 1A is een succes

De Zangvogel fase 1A is 29 oktober met 35 woningen in Voorverkoop gegaan en staat al 100% onder optie.

Verkoop fase 1B volgt begin 2020!
Vanwege het succes van De Zangvogel fase 1A gaan we snel in verkoop met fase 1B. Vanaf begin 2020 gaan we in verkoop met 32 vergelijkbare ruime woningen. Deze woningen worden ook in dezelfde bouwstroom als De Zangvogel fase 1A gebouwd.

Later dit jaar volgt er meer informatie de woningen en het aankooptraject van fase 1B.

'Certificaat Financiële Haalbaarheid' voor fase 1B
Hypotheekadviseur Fundament Advies zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Wanneer een woning binnen de Zangvogel voor jou haalbaar en betaalbaar is, ontvang je het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’ welke nodig is voor je uiteindelijke inschrijving en/of reservering. Als je nog niet in het bezit bent van dit certificaat, dan kun je alvast een afspraak maken met Fundament Advies door te bellen naar telefoonnummer 010 460 89 00. 

Vragen?
Op de website hebben antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

INTERVIEW: Projectmanager vertelt over duurzame woningen

Als projectmanager van De Nieuwe Vogelbuurt is Michiel de Roo (Dura Vermeer) een belangrijke schakel tussen het initiatief en de uitvoering van het project. Hij zorgt er onder andere voor dat de vele vernieuwingen in De Zangvogel zonder problemen worden doorgevoerd. 

Michiel, kan je ons vertellen waar de taken van een projectmanager precies uit bestaan?

Als projectmanager zorg je ervoor dat het ontwerp van de architect wordt uitgewerkt naar een technisch ontwerpt dat geschikt is voor de uitvoering op de bouwplaats. Een belangrijk middel daarbij is het 3D-computermodel dat we voor alle woningen maken. Alle materialen en constructies worden daarin tot op detailniveau uitgewerkt en uitgetekend. Uit dit model halen we de technische tekeningen die we aan de kopers verstrekken bij het contract en uiteindelijk ook de productietekeningen die tijdens de bouw worden gebruikt.

Daarnaast zorg ik ervoor dat alle adviseurs, zoals de installatieadviseurs en bouwfysisch adviseur, aanhaken. Ook doe ik de financiële checks samen met calculatie, vraag ik vergunningen aan en controleer ik of eerder gemaakte afspraken tijdens de
bouw nageleefd worden. Ik ben dus eigenlijk een technisch projectontwikkelaar richting de uitvoering van het project.
 

Wat maakt het voor jou zo speciaal om aan De Nieuwe Vogelbuurt mee te mogen werken?
In dit project zitten voor ons een hoop vernieuwingen. We passen onder andere een ander bouwsysteem toe dan dat we normaliter doen. Dit betekent dat ik, als projectmanager, veel overleggen voer met onze bouwpartners om uit te zoeken hoe we nog slimmer dit project kunnen realiseren.
 

Je geeft aan dat het bouwsysteem voor De Zangvogel anders is dan voor De Broedvogel. Zou je willen toelichten
wat het verschil precies is?

Het grote verschil is dat vrijwel alles van de woning prefab op de bouwplaats aankomt. Dit betekent dat alle elementen in een fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Denk aan het in elkaar zetten van een Ikea kast. Het grote voordeel hiervan is dat de werkomstandigheden zo optimaal mogelijk zijn om de producten te ontwikkelen. Dit komt uiteraard weer ten goede van de kwaliteit. Zo zit het metselwerk, in de vorm van steenstrips, al verlijmd aan de betonnen elementen. Uiteraard met een dik pak isolatie ertussen. Het wordt dus niet meer gemetseld op de bouwplaats. Ook zijn alle kozijnen al gemonteerd op de wanden. Er worden dus straks kant-en-klare muren geplaatst!

Ook de verdiepingsvloeren zijn al kant-en-klaar. Hier zitten ook alle voorzieningen al in verwerkt, zoals vloerverwarming, waterleidingen en ventilatiekanalen. Hetzelfde geldt voor de binnenwanden. Je kunt je voorstellen dat we met alle kant-en-klare producten vanuit de fabriek straks een stuk minder afval en rommel hebben op de bouwplaats!
 

Waarom is volgens jou een woning in De Zangvogel een goede investering?
De woningen in De Zangvogel zijn energieneutraal. Dit betekent dat de woning alle energie zelf opwekt om het ventilatiesysteem en de verwarming te laten werken. Dit is geen eis vanuit het bouwbesluit, wat betekent dat lang niet alle nieuwbouwprojecten energieneutraal zijn!
 

De nieuwe bewoners zijn dus helemaal klaar voor de toekomst?! Zou je ook kunnen uitleggen waardoor de woningen energieneutraal zijn?
Het opwekken van de energie gebeurt door middel van zonnepanelen en een warmtepomp systeem. Voor de warmtepomp wordt een diepe bron onder de woning gemaakt. We boren hiervoor een gat van meer dan 100 meter diep waar we een met water gevulde slang in laten zakken. Deze bron wordt aangesloten op de warmtepomp en haalt energie uit het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de temperatuur onder de grond. Samen met de zonnepanelen kunnen we zo de woning all-electric maken en hebben we geen aardgas meer nodig voor warm water en kooktoestellen. Met dit systeem moet de bouwkwaliteit extra goed zijn omdat de woning absoluut niet mag tochten. Alle woningen zijn dus goed geïsoleerd.

Toekomstige bewoners van De Zangvogel lopen straks voorop en zijn inderdaad klaar voor de toekomst! De vraag naar energieneutrale woningen zal in de toekomst alleen maar verder stijgen.
 

Wat moeten de kopers, volgens jou, echt weten over een project als De Zangvogel?
Op de bouwplaats gaat het straks heel snel. Niet iedereen weet dat er voor die tijd al bijna twee jaar door ons team aan het project wordt gewerkt. Vanaf initiatief en het eerste schetsontwerp tot en met het produceren van de klant-en-klare elementen in een fabriekshal. De kopers kunnen op een gegeven moment hun keuzes maken over onder andere uitbouw en kamerindelingen. Voor ons betekent dit moment dat we moeten omschakelen van 67 dezelfde woningen naar het uitwerken van 67 unieke woningen in de Zangvogel fase 1.

 

                Het metselwerk wordt in de vorm van steenstrips verlijmd aan de betonnen elementen.               
                                                                                                                                 

Nieuwe impressies en informatie over aankooptraject

De Zangvogel komt eraan! In dit nieuwe plan, nabij de Kindervallei, staat duurzaamheid centraal. Alle woningen zijn gasloos en krijgen een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen. De eerste 35 eengezinswoningen (fase 1A) gaan 29 oktober 2019 in Voorverkoop

Zet deze datum in je agenda!

Locatie: Het Breinpaleis, Roerdompstraat 1 Vlaardingen
Datum: dinsdag 29 oktober 
Tijd: 19.00 uur t/m 20.00 uur

Het verkoopteam is aanwezig om alle vragen over dit project te beantwoorden.

We hebben nieuwe impressies!

Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. De eerste fase bestaat uit 67 eengezinswoningen waarvan 35 woningen als eerst in Voorverkoop gaan. Deze fase (1A) bestaan uit: 

 • 27 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 144m2
 • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 161m2

Trots laten we je de sfeerimpressies van de woningen in de Zangvogel zien! 


De parkwoning langs de Kindervallei
 


Ruime rijwoning met veel sfeer


Bekijk alle impressies op de homepage. Je kunt daarbij ook aangeven welke woning jouw voorkeur heeft. We zijn erg benieuwd wat je van het ontwerp vindt. Daarom verzoeken we je om de vragen over het ontwerp in je account in te vullen.

Bandbreedtes VON-prijzen bekend

De bandbreedtes VON-prijzen van de woningen in De Zangvogel zijn bekend. Je kunt deze vinden bij het woningaanbod op de website in de overzichtsimpressie. De definitieve VON-prijzen worden bij het Voorverkoop evenement op 29 oktober 2019 aangekondigd.


Overzichtsimpressie van De Zangvogel fase 1A

Aankooptraject

 • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen.
 • Van 29 oktober tot 5 november 2019 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt reserveren. Zorg dat je vóór dinsdag 5 november bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’.
 • Vanaf 6 november 2019 worden de reserveringen toegewezen. Alleen als je de woning toegewezen krijgt, dan krijg je de optie om een reserveringsovereenkomst te tekenen. Hierna betaal je een borg van €2.500,- om de woning te reserveren. Alle gereserveerde woningen halen wij direct uit de markt.
 • De borg (reserveringskosten) van €2500,- ontvang je terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt. Dit wordt verrekend met de VON-prijs. Indien je van de woning afziet, dan ontvang je de borg niet terug.
 • Start verkoop van de nog niet gereserveerde woningen start op 26 november 2019.

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 

Vragen?
Op de website hebben antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

De eerste plannen van De Zangvogel fase 1 zijn bekend!

Goed nieuws! Wij kunnen je meer vertellen over de verkaveling van De Zangvogel fase 1. Woningen die in de basis groter én energieneutraler zijn dan De Broedvogel. Daarnaast zijn ze ook allemaal gasloos. De Start verkoop van De Zangvogel fase 1 wordt in het najaar van 2019 verwacht.

Plannen delen
We hebben niet stilgezeten en het is nu de hoogste tijd om onze plannen met jullie te delen! De Zangvogel fase 1 zal uit 67 eengezinswoningen bestaan. De woningen komen deels te liggen aan de Spechtlaan, Meerkoetstraat, Meeuwenstraat en de kindervallei. In de komende periode delen we de architectuurstijl, de verschillende woningtypes, plattegronden en prijsindicatie met jullie.

De eerste concept verkaveling van De Zangvogel fase 1 in kleur.

 

Fase 1: 67 eengezinswoningen
Er worden in totaal 67 eengezins koopwoningen aangeboden en er komt een nieuwe architectuurstijl. De woningen van De Zangvogel fase 1 zijn in basis groter dan de woningen in De Broedvogel. De woningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126 m². De 16 woningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140 m². Heerlijk ruim wonen dus!

Inclusief luxe keuken en sanitair
Alle woningen krijgen een luxe keuken die zelf samen te stellen is. Het gastentoilet op de begane grond en de badkamer, met tweede toilet, op de eerste verdieping zijn luxe uitgevoerd met sanitair van bekende merken als Villeroy & Boch en Hansgrohe.

Groot kaveloppervlak
Het grote kaveloppervlak van De Zangvogel is opvallend. Namelijk vanaf 116 m² tot zelfs 175 m². Met een voortuin, achtertuin en inclusief berging die bereikbaar is via het achterpad. Parkeren kan altijd dichtbij huis.

Wanneer is de Start verkoop?
De verkoop van de ruime eengezinswoningen start in het najaar van 2019. Schrijf je vanaf dat moment in op jouw droomwoning! De inschrijving voor deze woningen gebeurt online via jouw persoonlijke account.

Als je vragen hebt over de (toekomstige) nieuwbouwwoningen, stuur dan gerust een e-mail naar het verkoopteam van De Nieuwe Vogelbuurt: verkoop@duravermeer.nl.

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren