Nieuwsberichten

INTERVIEW: Projectmanager vertelt over duurzame woningen

Als projectmanager van De Nieuwe Vogelbuurt is Michiel de Roo (Dura Vermeer) een belangrijke schakel tussen het initiatief en de uitvoering van het project. Hij zorgt er onder andere voor dat de vele vernieuwingen in De Zangvogel zonder problemen worden doorgevoerd. 

Michiel, kan je ons vertellen waar de taken van een projectmanager precies uit bestaan?

Als projectmanager zorg je ervoor dat het ontwerp van de architect wordt uitgewerkt naar een technisch ontwerpt dat geschikt is voor de uitvoering op de bouwplaats. Een belangrijk middel daarbij is het 3D-computermodel dat we voor alle woningen maken. Alle materialen en constructies worden daarin tot op detailniveau uitgewerkt en uitgetekend. Uit dit model halen we de technische tekeningen die we aan de kopers verstrekken bij het contract en uiteindelijk ook de productietekeningen die tijdens de bouw worden gebruikt.

Daarnaast zorg ik ervoor dat alle adviseurs, zoals de installatieadviseurs en bouwfysisch adviseur, aanhaken. Ook doe ik de financiële checks samen met calculatie, vraag ik vergunningen aan en controleer ik of eerder gemaakte afspraken tijdens de
bouw nageleefd worden. Ik ben dus eigenlijk een technisch projectontwikkelaar richting de uitvoering van het project.
 

Wat maakt het voor jou zo speciaal om aan De Nieuwe Vogelbuurt mee te mogen werken?
In dit project zitten voor ons een hoop vernieuwingen. We passen onder andere een ander bouwsysteem toe dan dat we normaliter doen. Dit betekent dat ik, als projectmanager, veel overleggen voer met onze bouwpartners om uit te zoeken hoe we nog slimmer dit project kunnen realiseren.
 

Je geeft aan dat het bouwsysteem voor De Zangvogel anders is dan voor De Broedvogel. Zou je willen toelichten
wat het verschil precies is?

Het grote verschil is dat vrijwel alles van de woning prefab op de bouwplaats aankomt. Dit betekent dat alle elementen in een fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Denk aan het in elkaar zetten van een Ikea kast. Het grote voordeel hiervan is dat de werkomstandigheden zo optimaal mogelijk zijn om de producten te ontwikkelen. Dit komt uiteraard weer ten goede van de kwaliteit. Zo zit het metselwerk, in de vorm van steenstrips, al verlijmd aan de betonnen elementen. Uiteraard met een dik pak isolatie ertussen. Het wordt dus niet meer gemetseld op de bouwplaats. Ook zijn alle kozijnen al gemonteerd op de wanden. Er worden dus straks kant-en-klare muren geplaatst!

Ook de verdiepingsvloeren zijn al kant-en-klaar. Hier zitten ook alle voorzieningen al in verwerkt, zoals vloerverwarming, waterleidingen en ventilatiekanalen. Hetzelfde geldt voor de binnenwanden. Je kunt je voorstellen dat we met alle kant-en-klare producten vanuit de fabriek straks een stuk minder afval en rommel hebben op de bouwplaats!
 

Waarom is volgens jou een woning in De Zangvogel een goede investering?
De woningen in De Zangvogel zijn energieneutraal. Dit betekent dat de woning alle energie zelf opwekt om het ventilatiesysteem en de verwarming te laten werken. Dit is geen eis vanuit het bouwbesluit, wat betekent dat lang niet alle nieuwbouwprojecten energieneutraal zijn!
 

De nieuwe bewoners zijn dus helemaal klaar voor de toekomst?! Zou je ook kunnen uitleggen waardoor de woningen energieneutraal zijn?
Het opwekken van de energie gebeurt door middel van zonnepanelen en een warmtepomp systeem. Voor de warmtepomp wordt een diepe bron onder de woning gemaakt. We boren hiervoor een gat van meer dan 100 meter diep waar we een met water gevulde slang in laten zakken. Deze bron wordt aangesloten op de warmtepomp en haalt energie uit het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de temperatuur onder de grond. Samen met de zonnepanelen kunnen we zo de woning all-electric maken en hebben we geen aardgas meer nodig voor warm water en kooktoestellen. Met dit systeem moet de bouwkwaliteit extra goed zijn omdat de woning absoluut niet mag tochten. Alle woningen zijn dus goed geïsoleerd.

Toekomstige bewoners van De Zangvogel lopen straks voorop en zijn inderdaad klaar voor de toekomst! De vraag naar energieneutrale woningen zal in de toekomst alleen maar verder stijgen.
 

Wat moeten de kopers, volgens jou, echt weten over een project als De Zangvogel?
Op de bouwplaats gaat het straks heel snel. Niet iedereen weet dat er voor die tijd al bijna twee jaar door ons team aan het project wordt gewerkt. Vanaf initiatief en het eerste schetsontwerp tot en met het produceren van de klant-en-klare elementen in een fabriekshal. De kopers kunnen op een gegeven moment hun keuzes maken over onder andere uitbouw en kamerindelingen. Voor ons betekent dit moment dat we moeten omschakelen van 67 dezelfde woningen naar het uitwerken van 67 unieke woningen in de Zangvogel fase 1.

 

                Het metselwerk wordt in de vorm van steenstrips verlijmd aan de betonnen elementen.               
                                                                                                                                 

Nieuwe impressies en informatie over aankooptraject

De Zangvogel komt eraan! In dit nieuwe plan, nabij de Kindervallei, staat duurzaamheid centraal. Alle woningen zijn gasloos en krijgen een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen.De eerste 35 eengezinswoningen gaan 29 oktober 2019 in Voorverkoop

We hebben nieuwe impressies!

Met de grote variatie aan woningtypes, biedt de Zangvogel voor elk wat wils. De eerste fase bestaat uit 67 eengezinswoningen waarvan 35 woningen als eerst in Voorverkoop gaan. Deze fase (1A) bestaan uit: 

  • 27 ruime rijwoningen met oppervlaktes tussen de 126m2 en 144m2
  • 8 royale parkwoningen aan de Kindervallei met oppervlaktes van 140m2 tot maar liefst 161m2

Trots laten we je de sfeerimpressies van de woningen in de Zangvogel zien! 


De parkwoning langs de Kindervallei
 


Ruime rijwoning met veel sfeer


Bekijk alle impressies op de homepage. Je kunt daarbij ook aangeven welke woning jouw voorkeur heeft. We zijn erg benieuwd wat je van het ontwerp vindt. Daarom verzoeken we je om de vragen over het ontwerp in je account in te vullen.

Bandbreedtes VON-prijzen bekend

De bandbreedtes VON-prijzen van de woningen in De Zangvogel zijn bekend. Je kunt deze vinden bij het woningaanbod op de website in de overzichtsimpressie. De definitieve VON-prijzen worden bij het Voorverkoop evenement op 29 oktober 2019 aangekondigd.


Overzichtsimpressie van De Zangvogel fase 1A

Aankooptraject

  • Je kunt per heden vrijblijvend een afspraak maken met hypotheekadviseur Fundament Advies om het 'Certificaat Financiële Haalbaarheid' te ontvangen.
  • Van 29 oktober tot 5 november 2019 om 9.00 uur is de mogelijkheid om in je account een formulier in te vullen waarmee je aangeeft dat je een woning wilt reserveren (kosten bedragen €2.500,-). Zorg dat je voor dinsdag 5 november bij Fundament Advies langs bent geweest voor een gesprek en in het bezit bent van het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’.
  • Vanaf 6 november 2019 worden de reserveringen toegewezen. Alle gereserveerde woningen halen wij direct uit de markt. 
  • Start verkoop van de nog niet gereserveerde woningen start op 26 november 2019

Klik hier voor meer informatie over het aankooptraject. 

Vragen?
Op de website hebben antwoorden gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je toch een andere vraag hebben dan kun je mailen naar verkoop@duravermeer.nl.

De eerste plannen van De Zangvogel fase 1 zijn bekend!

Goed nieuws! Wij kunnen je meer vertellen over de verkaveling van De Zangvogel fase 1. Woningen die in de basis groter én energieneutraler zijn dan De Broedvogel. Daarnaast zijn ze ook allemaal gasloos. De Start verkoop van De Zangvogel fase 1 wordt in het najaar van 2019 verwacht.

Plannen delen
We hebben niet stilgezeten en het is nu de hoogste tijd om onze plannen met jullie te delen! De Zangvogel fase 1 zal uit 67 eengezinswoningen bestaan. De woningen komen deels te liggen aan de Spechtlaan, Meerkoetstraat, Meeuwenstraat en de kindervallei. In de komende periode delen we de architectuurstijl, de verschillende woningtypes, plattegronden en prijsindicatie met jullie.

De eerste concept verkaveling van De Zangvogel fase 1 in kleur.

 

Fase 1: 67 eengezinswoningen
Er worden in totaal 67 eengezins koopwoningen aangeboden en er komt een nieuwe architectuurstijl. De woningen van De Zangvogel fase 1 zijn in basis groter dan de woningen in De Broedvogel. De woningen zijn 10,2 meter diep, hierdoor is het woonoppervlak minstens 126 m². De 16 woningen aan de kindervallei hebben met een grotere beukmaat van 6,0 meter een woonoppervlak van minstens 140 m². Heerlijk ruim wonen dus!

Inclusief luxe keuken en sanitair
Alle woningen krijgen een luxe keuken die zelf samen te stellen is. Het gastentoilet op de begane grond en de badkamer, met tweede toilet, op de eerste verdieping zijn luxe uitgevoerd met sanitair van bekende merken als Villeroy & Boch en Hansgrohe.

Groot kaveloppervlak
Het grote kaveloppervlak van De Zangvogel is opvallend. Namelijk vanaf 116 m² tot zelfs 175 m². Met een voortuin, achtertuin en inclusief berging die bereikbaar is via het achterpad. Parkeren kan altijd dichtbij huis.

Wanneer is de Start verkoop?
De verkoop van de ruime eengezinswoningen start in het najaar van 2019. Schrijf je vanaf dat moment in op jouw droomwoning! De inschrijving voor deze woningen gebeurt online via jouw persoonlijke account.

Als je vragen hebt over de (toekomstige) nieuwbouwwoningen, stuur dan gerust een e-mail naar het verkoopteam van De Nieuwe Vogelbuurt: verkoop@duravermeer.nl.

Contact
Ons

Voor alle vragen over het toekomstige woningaanbod

Dura Vermeer Bouw Zuid West verkoop@duravermeer.nl

Contact

bekijk de
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte
registreer je hier!

Registreren