05-03-2020

Circulaire woningen in De Zangvogel

 

Bij De Zangvogel in Vlaardingen zetten we de eerste stappen naar een circulaire woning met als ultiem doel een gezonder en groener Nederland. Op dit project wordt onze droom werkelijkheid. We bouwen hier in fase 2 van dit project 8 woningen met een houten casco.

We vervangen bij deze 8 nieuwe woningen het beton voor hout; door deze verandering kunnen we al grote impact maken. Door het beton in de constructie te vervangen, verlagen we onze Co2 uitstoot en verbeteren we onze footprint. Ondertussen continueren we onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor de overige materialen.

 

Innovatieprijs
Het idee voor deze woningen werd in 2019 door het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West ingezonden voor de Dura Vermeer Innovatieprijs 2019. Deze prijs is onderdeel van het Dura Vermeer Innovatietraject. Continu zijn wij op zoek naar vernieuwingen. Zo kunnen bijvoorbeeld al onze medewerkers ideeën op het gebied van duurzaamheid en digitalisering pitchen en delen op ons interactieve Innovatieplatform. Innovatieve ideeën worden aangejaagd, gefaciliteerd en gecoördineerd.

Een van die ideeën is De Zangvogel. En dit idee wordt in 2020 werkelijkheid, we gaan de woningen bouwen! Bij Dura Vermeer willen we klaar zijn voor de toekomst en als een van de eerste bouwers volledig circulair bouwen. ‘Onze droom is dat de circulaire woning op grote schaal gebouwd wordt in de toekomst’, aldus het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Naar verwachting gaan de 8 woningen medio 2020 in verkoop.

In de volgende fases van De Zangvogel gaan we stap voor stap verder met ons streven naar een geheel circulaire woning, een woning die gerealiseerd en gebruikt zal worden zonder waardeverlies tot gevolg. Dit in iedere schakel van de keten. Van begin tot einde. Ons product moet uiteindelijk passend zijn in een bouwconcept zodat we opschaalbaar, betaalbaar en haalbaar kunnen bouwen.

Bouwen aan de toekomst
Onze ambitie is om topvernieuwer in de bouw te zijn en te blijven. Proactief kijken we naar innovatieve oplossingen, oplossingen die waarde toevoegen voor onze klant, onze leefomgeving en de maatschappij. Met innovaties kunnen we als bedrijf het verschil maken. Door oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken. Zoals deze slimme integrale oplossingen gericht op de CO2-uitstoot en circulaire woonconcepten.

Dit doen we niet alleen, maar samen met onze medewerkers, onze klanten en onze partners.Zo bouwen we bij Dura Vermeer aan de toekomst. First stop: De Zangvogel in Vlaardingen.