16-06-2020

5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw!

5 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR NIEUWBOUW
Voor veel mensen is de prijsstelling van een nieuwbouwwoning onbegrijpelijk. Ze vragen zich iedere keer weer af waarom er geen woningen gebouwd worden van €200.000,- gericht op starters. De waarheid is dat vaak alleen de grond ónder de woning al €200.000,- kost. En dan moet uiteraard de eerste baksteen nog gelegd worden. Vergeleken met bestaande bouw zal een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je jezelf begint te realiseren waarmee een nieuwbouwwoning allemaal uitgerust is en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie in de woning en de lage energiekosten die daarbij horen. Je leest hier meer over de 5 meest genoemde voordelen van nieuwbouw.

 

 

 

 

1. ONDERHOUDSVRIJ
Alles aan je nieuwe thuis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw woning de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. OP MAAT
Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. De keuken, de badkamer en het toilet zijn helemaal naar wens samen te stellen. Bij De Zangvogel is dit mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer.

 

3. COMFORTABEL
Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen van het Bouwbesluit. Dit bekent onder meer dat de deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. ENERGIEZUINIG
Alle woningen in De Zangvogel zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dit wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (ventilatie en verwarming) door de woning zelf wordt opgewekt. 

 

5. VEILIG
De woning is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontactdozen voorzien van randaarde.