24-07-2020

Verkoopcoordinator aan het woord

Het projectteam van De Zangvogel bestaat uit een gepassioneerd team met ieder zijn eigen kwaliteiten en werkzaamheden. Vandaag geven we een gezicht aan één van onze Verkoopcoördinatoren: Ian Brand. En voor de oplettende kijker: je hebt Ian recent nog voorbij zien komen in onze Aftermovie van de Drive Thru in De Nieuwe Vogelbuurt.

 

 

Ian, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een Verkoopcoördinator bij Dura Vermeer precies inhouden?
Ja zeker! De werkzaamheden zijn zeer divers. Als verkoopcoördinator ben je bezig vanaf het ontwerp van de woningen tot aan de verkoop. We adviseren de ontwikkelaar en de projectmanager met betrekking tot de wensen van kopers (opties). Daarnaast controleren we alle verkoopdocumentatie zoals tekeningen, technische omschrijving en contractstukken voordat de verkoop begint. Maar misschien wel het belangrijkst is het beantwoorden van kopersvragen en uitleg geven over het kopen van een nieuwbouwwoning. Wij geven kopers een visueel beeld van de woningen, de omgeving en het bouwproces. Daarnaast adviseren en begeleiden we kopers in de keuzes in de ruwbouw zoals: een uitbouw en dakvensters. Tot slot leggen we de koop-/ aannemingsovereenkomst uit en zorgen we ervoor dat onze kopers precies weten wat ze de komende tijd te wachten staat. Pas dan kun je met een goed gevoel een nieuwbouwwoning kopen bij Dura Vermeer.

 

Vanaf welk moment in het project komt een Verkoopcoördinator in beeld?
Het liefst worden we al vanaf het begin van de ontwikkeling betrokken bij het project. Dan kunnen we het projectteam al vroeg adviseren in de woningindeling en -typologie met de daarbij horende opties. Dit om een zo aantrekkelijk mogelijke woning te realiseren voor de koper.

 

 

Wat maakt De Zangvogel voor jou zo speciaal?

Toen ik naar Nederland verhuisde ben ik als eerst in Vlaardingen komen wonen. Ik kwam dus regelmatig in de wijk Holy. De wijk kenmerkte zich toen in kleine twee-laagse woningen en portiek flats. Nu een aantal jaar later hebben deze woningen plaats gemaakt voor nieuwe eengezinswoningen. Inmiddels zijn alle 6 fasen van De Broedvogel gerealiseerd waarvan ik de kopers van de laatste 3 fasen heb mogen adviseren en begeleiden als kopersadviseur. Met De Kindervallei als middelpunt van de wijk en alle voorzieningen in de buurt, is dit een ideale locatie voor gezinnen. 

 

Hoe ervaar jij in deze tijden het digitale contact met (potentiële) kopers van De Zangvogel?
Ik geloof dat we steeds meer digitaal contact zullen hebben met onze kopers. In het begin van COVID-19 waren persoonlijke gesprekken ineens niet meer mogelijk. Dit was voor iedereen natuurlijk even wennen. Maar langzamerhand begint het een gewoonte te worden. Ik merk dat kopers van een woning het nog steeds op prijs stellen om de uitleg over de woning en het proces te krijgen in een persoonlijk gesprek. De emotie van kopers is dan tastbaar waardoor wij als verkoopcoördinatoren beter in kunnen spelen op vragen en gevoelens. Wij begrijpen heel goed dat het kopen van een woning een belangrijke gebeurtenis is in iemands leven en willen kopers graag een goed gevoel geven. Dat kan het best face to face.