22-12-2020

BIM engineer aan het woord

Als BIM engineer ben je bij Dura Vermeer verantwoordelijk voor de overgang van binnen naar buiten. De BIM engineer krijgt allerlei pakketten van eisen; van de gemeente, de architect of de wet- en regelgeving. De engineer zorgt ervoor dat het ontwerp hieraan voldoet. En als alles goed op elkaar aansluit en aan alle gestelde eisen is voldaan, vervolgens is hij het aanspreekpunt voor de uitvoerder tijdens de bouw. Wij spraken onze collega Niels, BIM engineer bij Dura Vermeer.

 

NIELS, KUN JE ONS VERTELLEN VANAF WELK MOMENT EEN BIM ENGINEER BIJ EEN PROJECT IN BEELD KOMT?
Ja zeker! Eigenlijk al vanaf het begin van het ontwerpproces. Zodra onze modelleurs aan het tekenen zijn geslagen worden wij betrokken bij het project om details te bespreken. Als BIM engineer help je vooral mee om alle technische eisen in het ontwerp van de architect te passen. Ik controleer de tekeningen van de modelleurs en gebruik deze om de betrokken partijen op gang te helpen.

 

 

WAT MAAKT DE ZANGVOGEL VOOR JOU EEN SPECIAAL PROJECT?
De Zangvogel is voor mij persoonlijk een heel speciaal project. Het is een project waarin we op een manier bouwen die we nog niet eerder hebben toegepast. Namelijk met zoveel mogelijk kant-en-klare elementen en bijvoorbeeld ingestorte vloerverwarming en steenstrips. Om ervoor te zorgen dat we dit goed kunnen uitvoeren, hebben we een lange voorbereidingstijd nodig. Inmiddels zijn we er namelijk al een jaar mee bezig. De Zangvogel is mijn allereerste project. Ik werk dagelijks met veel plezier aan project De Zangvogel. Het is heel leuk om te zien dat alles wat we bedacht en uitgetekend hebben, nu daadwerkelijk opgebouwd wordt.
 

WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING BIJ PROJECT DE ZANGVOGEL?
We bouwen op een innovatieve manier die we nog niet eerder hebben toegepast. Daarom hebben we alle standaard details opnieuw tegen het licht gehouden. Dagelijks kijken we of we de werkwijze kunnen verbeteren. We zaten al vroeg aan tafel met onderaannemers om hun deskundigheid goed toe te passen in de bouwmethode. En om ervoor te zorgen dat we samen een project neerzetten waar we trots op zijn.

 

 

WAT ZOU JE DE KOPERS MEE WILLEN GEVEN
Geniet van jullie nieuwe woning. Door te gaan wonen in De Nieuwe Vogelbuurt kiezen jullie voor een heel moderne en mooie woonwijk. Door alle duurzame opties in jullie woning helpen jullie ook nog eens mee aan een betere wereld. Samen maken we deze aardbol een stukje schoner en gezonder!