27-05-2021

Samen groen

Team Klavertje Vier wil een bijdrage leveren aan een natuurvriendelijke groene stad. Zij geloven dat de inwoners van Vlaardingen zelf kunnen bijdragen aan het verbeteren van de natuur in hun stad. Het begint al in de eigen achtertuin. Verwelkom vogels, egeltjes en insecten door de tuin te vergroenen met vaste planten en struiken. 

Een groene wijk is vaak ook een fijne wijk om in te wonen. Een groenere stad is ook een schonere stad. Planten verwijderen fijnstof en gasvormige verontreiniging uit de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit. Ook dragen groene tuinen bij aan de strijd tegen wateroverlast in ons land. Want als slechts 10% van alle versteende tuinen wordt omgevormd naar groene tuinen, dan verdwijnt er jaarlijks ruim 30 miljoen m3 minder neerslag in het riool. 

Flora en fauna
Niet alleen mensen floreren beter in het groen, ook allerlei diersoorten zoals de bij, de vlinder, de libelle, egels en vogels. Maak van je tuin een paradijs door te kiezen voor planten die veel nectar en stuifmeel produceren of voor heesters die beschutting bieden aan kleine vogeltjes.

Tips voor een groene tuin
Zorg voor genoeg ruimte voor planten. Beperk dus het oppervlak aan verharding. Ook het type verharding is van belang. Regenwater kan makkelijker wegzakken door bestrating met kleine tegels. Wil je graag bakken met planten op je terras? Kies dan voor een open bodem, zodat het regenwater afgevoerd wordt naar de ondergrond. 

Wil je graag hulp bij het aanleggen en onderhouden van je tuin? Team Klavertje Vier helpt je graag.
Neem contact op via teamklavertjevier@gmail.com