29-07-2021

Uitvoerder aan het woord


Een uitvoerder bij Dura Vermeer zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat de juiste materialen op de juiste dag en het juiste tijdstip op de bouwplaats aanwezig zijn. Ook geven ze sturing aan alle collega's en onderaannemers op de bouw. De uitvoerder zorgt ervoor dat iedereen zijn specifieke taak op de bouwplaats kan uitvoeren en dat iedere medewerker aan het einde van de dag de bouwplaats weer veilig verlaat. Vandaag gaan we in gesprek met Stefan den Hertog, uitvoerder op de bouwplaats van De Zangvogel.

 

                             
STEFAN, VANAF WELK MOMENT IN HET PROJECT KOMT EEN UITVOERDER IN BEELD?

"Goede vraag! Een uitvoerder wordt eigenlijk al in het begin van het bouwproces betrokken bij het project. Ik help het projectteam met het opzetten van een duidelijke bouwplanning. En zodra we starten met de bouw, dan word ik volledig ingezet op het project en ben ik voornamelijk op de bouwplaats te vinden."

 

 

 

                              

 


WAT MAAKT DE ZANGVOGEL VOOR JOU EEN SPECIAAL PROJECT?

"In De Zangvogel bouwen we net even anders dan we gewend zijn. Het project heeft een modulaire bouwmethodiek. Dit is een innovatieve manier van bouwen waarin je door voorafgaand heldere keuzes, het bouwproces buiten een heel stuk versnelt. De kopers krijgen hierdoor sneller de sleutel van hun toekomstige woning."

 

WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING IN PROJECT DE ZANGVOGEL?
"Omdat de bouwtijd veel korter is op dit project, moet je in een zeer korte tijd heel veel regelen. Dit kun je bij de klassieke bouwmethodiek over een langere periode verdelen. Het is dus heel belangrijk om scherp te blijven op dit project. Want als iets niet volgens planning verloopt, heeft dat gevolgen voor de rest van het proces. Deze grote uitdaging maakt het overigens wel super leuk om te werken aan dit project. Het is mooi om te zien dat we in zo'n relatief korte periode, mooie en kwalitatieve woningen kunnen neerzetten met elkaar."