24-05-2022

De meestgenoemde voordelen van nieuwbouw

In vergelijking met bestaande bouw, kan een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je je realiseert waarmee een nieuwbouwwoning is uitgerust en welke voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan een goede isolatie in de woning en de lage energiekosten die daarbij horen. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze, zetten wij de meest genoemde voordelen van nieuwbouw voor jou op een rijtje:

1. ONDERHOUDSVRIJ

Alles aan je nieuwe woning is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw woning de eerste jaren nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze. 

2. OP MAAT

Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. Zo zijn er indelingsopties en diverse uitbreidingsmogelijkheden. In de V.O.N. prijs is een luxe badkamer, toilet en keuken inbegrepen. Deze zijn volledig naar wens samen te stellen. Bij De Goudvogel is dit mogelijk in showroom THUIS van Dura Vermeer. De wand- en vloerafwerking in de badkamer kan je zelfs kosteloos wijzigen naar de stijl die jou het meest aanspreekt. Wil je je woning Ready 2 Move in maken? Kies dan ook voor wand- en vloerafwerking in de kamers en raamdecoratie via showroom THUIS. Bij de koop van een woning in De Goudvogel ontvang je hiervoor een waardecheque ter waarde van € 1.500.

3. COMFORTABEL
Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen de kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen van het Bouwbesluit. Dit betekent onder meer dat de deuren hoger zijn en de trappen minder steil. 

4. ENERGIEZUINIG
Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling is een gasaansluiting verleden tijd. Dit zorgt voor veel comfort en een gelijkmatige warmte, afhankelijk van de gewenste temperatuur in huis. Door het gebruik van deze slimme installaties zijn de woningen energiezuinig en voorbereid op de toekomst. De woningen voldoen aan de landelijke BENG-eisen, dat staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De zonnepanelen wekken voldoende energie op voor alle gebouwgebonden energie zoals verwarming, verkoeling, warm tapwater en ventilatie. Dat zorg voor een lage energierekening en dus voor lagere woonlasten. 

6. VEILIG
De woningen zijn gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontactdozen voorzien van randaarde.

7. OPTIES TOT MEEFINANCIEREN IN HYPOTHEEK
Bij een bestaande woning dient een verbouwing veelal met eigen middelen te worden gefinancieerd of er moet een taxatie worden uitgevoerd om een lening af te sluiten. Bij de koop van een nieuwbouwwoning heb je niet alleen het voordeel dat je de woning naar eigen smaak kan uitbreiden en afwerken, zonder later in een verbouwing te zitten. Je kan deze uitbreidingen en afwerkingen zelfs meefinancieren in je hypotheek. Dat is dubbel voordeel!