31-05-2022

Fase 1 De Goudvogel nu in verkoop

Op maandag 30 mei om 12.00 is fase 1 van De Goudvogel in verkoop gegaan. De Goudvogel is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen. Door sloop en nieuwbouw krijgt de gezinswijk een compleet nieuwe inrichting. Het plan omvat 52 energieneutrale eengezinswoningen, die variëren in verschillende woningtypes. De woningen zijn fraai gesitueerd, omringd door groen en deels grenzend aan het park de Kindervallei. Met deze gebiedsontwikkeling blijft het groene en unieke karakter van de buurt behouden. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.

Energieneutraal en gasloos de toekomst tegemoet

Alle woningen in De Goudvogel zijn energieneutraal en gasloos door slimme installaties. De woningen bevatten onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling. De energie voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater wordt opgewekt door PV-panelen, dit zorgt voor lagere maandelijkse woonlasten. Naast een zeer laag energieverbruik, bieden de woningen ook volop wooncomfort.

Ruim en comfortabel wonen
De woonoppervlaktes van de woningen in De Goudvogel variëren van circa 120 tot 165 m2. Er zijn woningen met 3, 4 tot 5 slaapkamers met voldoende leefruimte voor eventuele hobby’s of een kantoor aan huis. De woningtypes bestaan onder andere uit hoekwoningen, tussenwoningen en parkwoningen.

Uniek karakter
De woningen in De Goudvogel sluiten stedenbouwkundig aan bij de omliggende woningbouw in de Nieuwe Vogelbuurt en zijn ontworpen door Architectenbureau Klunder architecten. De parkwoningen die grenzen aan de Kindervallei zijn als een architectonische eenheid vormgegeven in oranje-grijze bakstenen. Door het toepassen van verschillende metselwerk verbanden, die afwisselen in kleur en diepte, krijgen de woningen in De Goudvogel een uniek karakter. Grote witte kaders om verschillende ramen zorgen voor een speels effect. De huisnummers die opgenomen zijn in het metselwerk, in combinatie met de luifels bij elke woningentree, maakt iedere woning individueel herkenbaar.